Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meşterii populari din ţară şi-au dat întâlnire la Constanţa

ro

21 Aug, 2013 00:00 2451 Marime text
Spre bucuria turiştilor şi a constănţenilor pasionaţi de etnografie, meşterii populari din întreaga ţară îşi mută atelierele de creaţie în Mamaia.

Cea de-a XV-a ediţie a Târgului Naţional al Meşterilor Populari se va deschide azi, de la ora 9.00, în faţa complexului Perla din staţiunea Mamaia.  Cei pasionaţi de etnografie vor avea posibilitatea să achiziţioneze, până duminică, ceramică din Oltenia, Vâlcea, Harghita, dar şi ţesături şi podoabe tradiţionale din Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava, Olt şi Cluj. Obiectele de uz gospodăresc din lemn realizate de meşterii din Vâlcea şi Suceava, dar şi căldările, ibricele şi cazanele confecţionate de arămarii din Sibiu vor completa oferta meşterilor.

De la târg nu vor lipsi nici bijuteriile tradiţionale, confecţionate din argint, alamă, pietre semipreţioase şi os. Icoanele ţărăneşti pictate pe lemn şi sticlă, în tehnica şi iconografia specifice marilor centre transilvănene Nicula, Cluj, Şcheii Braşovului se vor regăsi şi în acest an la Târgul Naţional al Meşterilor Populari. Dobrogenii îi vor încânta pe vizitatori cu împletituri din sfoară, dar şi cu obiecte din sticlă, scoici sau mozaic, care amintesc de specificul locului. Noutatea acestei ediţii constă în prezenţa meşterilor olteni, care şi-au manifestat dorinţa de a participa la manifestarea de la malul mării.  Târgul Naţional al Meşterilor Populari este organizat de Muzeul de Artă Populară, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa. Anul trecut, evenimentul s-a desfăşurat în Piaţa Ovidiu, pe platoul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii