Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meniu de zile mari, de Florii Arimex Comexim 2000 SRL va oferi pacienţilor din Constanţa bucate tradiţionale

ro

08 Apr, 2017 00:00 4392 Marime text
Floriile sau Duminica Floriilor marchează ultima duminică dinaintea Învierii Domnului. Sărbătoarea reprezintă intrarea triumfală a Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de credincioşi, care ţineau în mâini ramuri de finic. Este una dintre cele mai importante sărbători din an, fiind singura dată când Mântuitorul a acceptat să fie aclamat ca împărat.
 
Echipa Arimex Comexim 2000 SRL, cea care se îngrijeşte de hrana de zi cu zi a pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţiile de la Agigea, Eforie, Palazu, Dermato-Venerice, de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi de la Spitalul CFR, nu a uitat de sărbătoarea Floriilor şi a pregătit un meniu de zile mari.
 
La micul dejun, pacienţii vor primi ceai Lipton cu lămâie, unt, icre de crap cu ceapă, măsline, crenvurşti din piept pui, caş de vacă, şuncă presată de porc, brânză de vaci, miere de salcâm, brânză topită, câte un ou fiert, iar la supliment - biscuiţi, lapte dulce, iaurt natural.
 
La masa de prânz, pacienţii celor trei unităţi sanitare vor fi serviţi cu borş de crap românesc, ciorbă ţărănească de crap, supă lipovenească de crap, supă de peşte cu orez şi legume, supă cremă de legume, supă de legume cu smântână, păstrăv la cuptor cu mămăliguţă, file de cod pane şi piure de cartofi, trunchi de merluciu la tavă şi sote de cartofi, morcov şi broccoli, cotlet de crap la tavă, cartofi natur şi lămâie, plachie de merluciu cu mămăliguţă. Pentru desert, echipa Arimex Comexim 2000 SRL a pregătit mandarine, fantezie cu rahat, prăjitură cu ciocolată, mere, compot de fructe.
 
Pacienţii vor fi răsfăţaţi de Arimex Comexim 2000 SRL şi la cină. Astfel, ei vor primi la masa de seară ceai Lipton cu lămâie, şniţele de pui cu piure de cartofi, piept de pui la grătar şi piure de cartofi, friptură de pui la cuptor cu pilaf sârbesc, ficăţei de pui la tavă cu pilaf sârbesc, muşchiuleţ de porc la grătar cu pilaf sârbesc, mâncare de spanac cu friptură de pui la cuptor, budincă de spaghete cu brânză de vaci şi stafide, pilaf cu legume şi brânză de vaci, salată verde, iar la desert, biscuiţi şi prăjitură de casă.
 
„Domnul Hristos vine blând şi mântuind. Să purtăm în mâini ramurile înverzite, care sunt semnul învierii, semnul biruinţei, şi, cu acestea, dar şi cu fapte bune, cu bucurie să-L primim şi în Ierusalimul sufletelor noastre, împreună strigând: «Osana, bine este cuvântat Cel ce vine, Hristos Dumnezeul nostru, căruia i se cuvin slava, cinstea şi închinăciunea, în vecii vecilor». Rugăm Împăratul ceresc, Mângâietorul, Duhul Adevărului şi Sfinţitorul vieţii noastre să ne umple sufletele cu Duhul Sfânt, iar tuturor celor suferinzi să le aducă tămăduirea şi pacea sufletească“, le-a transmis pacienţilor Petre Preda, administratorul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii