Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicii de familie isi fura unii altora pacientii

ro

16 Jan, 2009 03:06 1433 Marime text
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a fost sesizată cu privire la două cazuri de preluare ilegală de pacienţi de la un medic de familie la altul.

CJAS a fost sesizată cu privire la doi medici de familie care „racolează"  pacienţi care aparţin deja altor medici de familie. Pentru a trece legal de pe lista unui medic de familie pe lista altuia, pacientul trebuie să facă o adresă scrisă, prin care să menţioneze că este agreat de alt medic de familie. Persoanele care au decis să îşi schimbe medicul de familie trebuie să figureze pe lista medicului respectiv o perioadă de minimum şase luni. Sesizările de cooptare ilegală de pacienţi s-au făcut la adresa a doi medici: unul din Constanţa şi cel de-al doilea din Medgidia. Într-unul dintre cele două cazuri, medicul de familie a pierdut trei sute de pacienţi din cei pe care îi avea înscrişi în listă.
Cei de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate vor analiza sesizările şi vor sancţiona medicii dacă vor mai avea un comportament asemănător şi vor continua să instige pacienţii să se reorienteze către alţi medici de familie decât cei pe a căror listă se află în prezent.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii