Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marina Militară, în doliu Contraamiralul Gheorghe Becheş a fost condus pe ultimul drum (galerie foto)

ro

10 Mar, 2011 02:28 4050 Marime text
cap_7.jpgIeri, în prezenţa a sute de foşti colegi, dar şi prieteni, contraamiralul în retragere inginer Gheorghe Becheş a fost condus pe ultimul drum, în cântec de fanfară, pe un afet de tun. Cel care a contribuit semnificativ la făurirea Marinei Militare moderne a decedat la începutul acestei săptămâni, la vârsta de 73 de ani, răpus de un necruţător cancer. A murit în casa în care a locuit în ultimii 40 de ani cu teama că va fi evacuat după un proces ce a durat mai bine de zece ani.

„Avea o fată şi un băiat, reuşiţi, fiecare la casele lor. Necazul cel mai mare a fost că nu a reuşit să-şi rezolve o problemă foarte importantă cu casa sa", ne-a spus unul dintre bunii săi prieteni şi colegi, cu ochii în lacrimi, contraamiral dr. inginer în rezervă Constantin Rusu, fost locţiitor al şefului Direcţiei Tehnice din cadrul Statului Major al Forţelor Navale.

amiral_inmormantare.jpgIeri, la orele prânzului, sute de foşti colegi şi prieteni s-au strâns la Cercul Militar, unde era depus sicriul cu trupul neînsufleţit al contraamiralului. Toţi au avut numai cuvinte de ladă la adresa celui care i-a părăsit subit, după nici două luni de suferinţă. „Am colaborat 35 de ani, am împărţit şi bucurii şi necazuri. Era un om deosebit, cu suflet mare, care nu a ştiut ce este repaosul, a muncit mereu. Marina Militară îi datorează enorm, a contribuit la făurirea Marinei Militare Moderne. Este cel care a asigurat majoritatea categoriilor de tehnică militară pentru înzestrarea navelor, cel care s-a preocupat să aducă în Marina Militară noi tipuri de nave. A fost în comisia de negociere a achiziţionării submarinului Delfinul, a fost în comisiile de contractare şi aducere în ţară a navelor purtătoare de rachete Zborul, Pescăruşul şi Lăstunul. Era un om cu un suflet deosebit, care şi-a ajutat colaboratorii, şi-a sfătuit colegii. Nu am auzit niciodată pe nimeni care să facă vreun comentariu nepotrivit la adresa sa", ne-a spus contraamiral dr. inginer în rezervă Constantin Rusu, unul dintre foştii săi coleg şi bun prieten.

După slujba religioasă oficiată de un sobor de preoţi, sicriul cu trupul neînsufleţit al contraamiralului a fost aşezat pe un afet de tun în semn de mare respect pentru viaţa pe care şi-a dedicat-o Marinei Militare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Col.(R)ing.ec.Foarfeca Danut 10 Mar, 2011 08:33 Sincere condoleante familiei indoliate. A fost un exemplu de om care a detinut puterea si a stiut ce sa faca cu ea. Asemenea oameni se nasc mai rar pe Pamant. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.