Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Macaronarul" Serghie construieste pe strada Traian

ro

10 Mar, 2008 00:00 2789 Marime text
1205097703.jpg

Intr-o zona aflata in dezvoltare din punct de vedere imobiliar, pe strada Traian, se va construi un bloc cu 13 etaje

Constructia de la numarul 68 A, care se va ridica pe o suprafata de 583,52mp, aflata in proprietatea beneficiarului conform contractului de vanzare-cumparare 58 din 12.06.2001, va avea doua subsoluri, parter, 12 etaje, dar si un al 13-lea retras Proiectant general este SC MCF Construct Instal SRL, prin inginerul Gabriel Cristian Panait. Documentatia depusa la Agentia pentru Protectia Mediului Constanta arata ca "obiectivul de investitie propus vine in intampinarea necesitatii locuitorilor de a beneficia de serviciile oferite de spatiile comerciale si birourile pentru agentii economici". Etajele 1 si 2 vor fi destinate parcarilor, ca si parterul, iar restul de zece etaje vor fi folosite pentru apartamente, birouri si spatii comerciale. Blocul va fi ridicat in spatele unei banci, aflata la numarul 68.

Investitorul nonagenar

Beneficiarul lucrarii este firma Quadrifoglio SRL, o societate cu actionari italieni. Insa, dintre cei cinci care au pus bazele afacerii, un singur nume iese in evidenta: Ion Cristian Serghie, cetatean italian nascut in Eforie. Acesta a atras atentia opiniei publice prin implicarea intr-o serie de afaceri. In firma Quadrifoglio, Serghie este asociat cu Ezio Chemelli, de 92 de ani, Livio Merler, Fiorella Povoli, care are 76 de ani, si Lorenza Ravagni.

"Superafaceristul"

"Italianul" Ion Serghie are in Constanta, pe langa Quadrifoglio, alte opt societati si mii de metri patrati de teren. Agheben Tullio, Santoni Tullio, Damiano Merler, Luigi Marchetti, Zoldan Manlio si Guido Lorenzini, afaceristul Valentin Gheorghe Ionescu sau Virgil Berariu sunt partenerii de afaceri ai lui Serghie in Tomrad Communication, Invest Consult Service, Act Consulting Service, RDC International Consulting, Quality House, Firflylogistic SRL, Luxury House Construction si Mamaia Luxury Construction. Serghie detine SC Nefermin SRL si societatea Dominic Mar. Prin firmele enumerate mai sus, constanteanul a demarat o serie de proiecte imobiliare de mare anvergura, cum ar fi hotelul de cinci stele din Portul Turistic Tomis, aflat, dupa cativa ani de la inceperea constructiei, in stadiu de "coloane de ciment". In firma Mamaia Luxury Construction, Serghie este asociat cu Valentin Gheorghe Ionescu, unul dintre cei mai apropiati prieteni ai lui Radu Mazare.

Planuri marete

Prin firma sa, Dominic Mar, Ion Serghie a preluat de la Holland Development Grup nu mai putin de trei mii de metri patrati de teren in statiunea Mamaia, pe care intentioneaza sa ridice trei vile turistice cu cate patru etaje fiecare. Cei peste 3000 mp au fost cumparati de la SC Holland Development Group SA. Societatea este administrata de Sorina Gina Hortolomei Moscu si are ca asociati pe Bogdan Gabriel Sandu, Crina Simona Sandu si societatile Flash Trading House, Flash Enterprises si Millenium Global Development, actionar majoritar, cu 80% din firma. Holland Development este, de altfel, societatea care a detinut, la un moment dat, terenul din parcul Tabacariei, pe care se construieste la ora actuala unul dintre cele mai controversate mall-uri din oras. De fiecare data cand s-a vorbit despre firma Holland Development Grup, a fost introdus in discutie si numele primarului Radu Mazare. Sorina Hortolomei Moscu este om de baza al edilului constantean, insa, nici grupul de firme Flash nu este strain de acesta. Firmele, conduse de Bogdan Gabriel Sandu, impart cu Luxten programul de reabilitare a iluminatului public din Constanta, inceput la jumatatea anului 2001, a carui valoare se ridica la 18 milioane USD. De asemenea, afaceristul mai are in plan construirea unui hotel intr-o zona de maxim interes, pe strada Renasterii, in imediata apropiere a Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii