Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrare de amploare, executată de RAJA Conducta de sub calea ferată de pe Nicolae Filimon, înlocuită (galerie foto)

ro

03 Apr, 2014 00:00 1602 Marime text
Azi, până la ora 24.00, jumătate din municipiul Constanţa nu are apă. Motivul îl reprezintă lucrările pe care societatea RAJA SA le desfăşoară în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu - „Reabilitarea reţelei de apă în zona centru - inclusiv magistrale - localitatea Constanţa“.
 
Aproximativ jumătate dintre reţelele de apă şi canalizare din municipiu sunt vechi de mai bine de 70 de ani, ceea ce determină producerea avariilor şi opririle de apă. De aceea, pentru a reduce numărul avariilor, RAJA continuă modernizarea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare. „În cursul zilei de miercuri spre joi a început efectuarea unor lucrări importante de înlocuire a unei conducte, pe o lungime de 1,4 kilometri. De aceea, este nevoie să oprim apa rece în aproape jumătate din municipiul Constanţa, timp de aproape 24 de ore. Cea mai importantă lucrare va fi pe strada Nicolae Filimon, dar şi pe străzile Petre Ispirescu - Petre Papadopol, în zona Big şi în zona Brătianu, la intersecţia cu strada Dezrobirii“, a declarat, ieri, Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al RAJA SA. Reprezentanţii societăţii au mai spus că este vorba despre o lucrare complexă. Practic, va fi înlocuită o conductă de 34 de metri liniari cu diametrul 800 mm, care trece pe sub calea ferată. Pentru executarea lucrării au fost mobilizate zeci de echipe de intervenţie, dotate cu toate utilajele necesare. Pe măsură ce lucrările din punctele de intervenţie vor fi finalizate, societatea va relua treptat furnizarea apei către consumatori.
 
Ce zone sunt afectate de această lucrare
 
Vor fi afectați consumatorii din cartierele Palas, Brătianu - 2 Cocoși, Medeea, CET - Anda, Km 5, Km 4 - 5, Km 4, Viile Noi, Poarta 6, Abator, Gară, Casa de Cultură, Coiciu, Anadalchioi, Inel I, Inel II și Compozitori, cei din zona de blocuri de pe aleea Garofiţei și de pe I. G. Duca - Silvian, cei din zona Industrială, inclusiv străzile Nicolae Filimon și Interioarã 1, 2, 3 și 4, cei din zona bulevardului Aurel Vlaicu, delimitată de intersecţiile cu I. C. Brătianu și Baba Novac, cei din zona Intim - Salvare - Cora, precum și toate punctele termice din cartierele și zonele menţionate mai sus.

Pentru că lucrările se efectuează la magistrala principală de distribuţie a apei potabile, care pleacă de la staţia de tratare Palas, abonaţii din localităţile Cumpăna, Lazu și Agigea vor avea apă cu presiuni scăzute în intervalul menţionat. SC RAJA SA Constanţa anunţă că va face tot ce este necesar pentru finalizarea lucrărilor şi reluarea furnizării apei potabile într-un timp cât mai scurt. Totodată, abonaţii afectaţi de această oprire sunt rugaţi să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei. Consumatorii afectaţi de oprirea RAJA nu vor avea nici apă caldă, şi nici agent termic. „Ca atare, suntem în imposibilitatea de a furniza apă caldă de consum, apă rece prin staţiile hidrofor şi posibil încălzire“, au anunţat reprezentanţii RADET Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii