Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liga Studentilor de la "Ovidius", in prag de alegeri

ro

14 Apr, 2004 00:00 1356 Marime text

Dupa ce a fost votat noul rector al Universitatii "Ovidius", a venit randul Ligii Studentilor sa se reorganizeze * A fost depusa o singura candidatura pentru functia de presedinte al Ligii Studentilor * Contestat de prea multe ori de studenti, fostul presedinte Cristian Mosnianu nu va mai candida * Majoritatea studentilor nu mai cred ca rolul ligii este acela de a le apara interesele

In 20 aprilie, Liga Studentilor din cadrul Universitatii "Ovidius" va organiza alegeri generale pentru a desemna noua conducere pe o perioada de patru ani. Alegerile din interiorul ligilor studentesti le succed pe cele pentru stabilirea noilor rectori si membrilor senatului universitar. Astfel, o data la patru ani, la sediul Ligii Studentilor, aflat pe bulevardul Mamaia, in cadrul Universitatii "Ovidius", se depun dosarele studentilor aspiranti la functia de presedinte, de consilier sau de membru in Consiliul ligii studentesti. In acest an nu exista decat un dosar pentru ocuparea functiei de presedinte al ligii. Este vorba despre candidatura studentei in anul al doilea la Facultatea de Stiinte Economice, Valentina Spanu. Deoarece ea nu va avea nici un contracandidat, termenul de depunere a dosarelor s-a incheiat, membrii ligii urmand a se intruni doar ca sa decida cine va face in continuare parte din Consiliul de administratie si care sunt noile obiective ale reprezentantilor studentilor. Fostul presedinte Cristian Mosnianu, implicat in diverse scandaluri, nu mai candideaza, asa ca locul sau va fi luat de tanara Valentina Spanu.

Liga Studentilor inspira neincredere

Intrebati ce parere au despre aceste alegeri, studentii Universitatii "Ovidius" ne-au declarat ca ei nu cred in cei care, teoretic, ar trebui sa le apere interesele, pentru ca pana acum acestia nu au dovedit prin nimic faptul ca ei sunt de partea studentilor. "Eu, unul, nici nu stiu cine este persoana aleasa din facultatea mea sa ne reprezinte, fiindca de fiecare data cand am avut vreun necaz sau vreo nemultumire, noi ne-am rezolvat-o singuri si nu am apelat la Liga studenteasca", declara R.M., un student in anul al treilea al Facultatii de Stiinte Economice. Majoritatea studentilor au o parere proasta vizavi de activitatea de pana acum a celor care fac parte din Liga Studentilor, mai ales fiindca de foarte multe ori au fost probleme legate de repartitia locurilor in caminele studentesti. "Sunt in anul al patrulea, am rezultate bune, am si bursa, dar aceste lucruri nu au contat atunci cand am primit loc la camin; am solicitat in cerere sa mi se dea o camera mai aproape de campus, ca sa nu mai fac jumatate de zi pana la facultate, dar tot la "Navrom" am ajuns", marturiseste o studenta a Facultatii de Inginerie Mecanica. In general, toti studentii sunt impotriva Ligii de la "Ovidius", dar noile alegeri si schimbarea contestatului presedinte ar putea sa aduca ceva aspecte pozitive in desfasurarea actiunilor ligii. Cert este ca, in ultimii ani, s-a produs o ruptura intre liga si studenti, ceea ce a dus la un oarecare conflict, pe care numai un interes vadit fata de studenti l-ar mai putea aplana.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii