Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţii peste licitaţii la CJC şi Primăria Constanţa SC Daroff SRL, preferată şi de ISJ Constanţa pentru rechizitele şcolare

ro

10 Nov, 2012 02:11 2797 Marime text
În cadrul programului guvernamental derulat prin Ministerul Educaţiei şi Cercetării, pe data de 8 noiembrie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a atribuit contractul „Achiziţie rechizite şcolare pentru anul şcolar 2012-2013" societăţii DAROFF SRL. Valoarea contractului atribuit este de 304.800,5 lei. Interesant este faptul că, în anii 2008 şi 2009, societatea a câştigat şi licitaţiile CJC privind rechizitele şcolare, destinate copiilor din judeţ.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa va achiziţiona 14.200 pachete cu rechizite şcolare. Valoarea unui pachetul este de 25 de lei, pentru elevii din învăţământul primar şi 30 de lei pentru elevii din cel gimnazial. În anul şcolar 2012-2013, la nivelul judeţului nostru au beneficiat de pachete cu rechizite 14.200 de elevi din clasele pregătitoare, ciclul I-IV şi ciclul V-VIII, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa. Pachetele pentru preşcolari vor conţine un ghiozdan, două caiete de desen A4, un caiet pentru dictări cu 48 de file, două caiete tip geometrie, un caiet de matematică cu 48 de file, un caiet tip I, trei creioane, un set de creioane colorate, gumă, penar, acuarele, planşetă, plastilină, lipici şi hârtie glasată. Pachetele pentru clasa I conţin caiete tip I şi II, caiete speciale pentru abecedar, caiete de desen, creioane, stilouri, creioane colorate, gume de şters, acuarele, ascuţitori, beţişoare din plastic, penare, rigle şi ghiozdane. Nu în ultimul rând, pachetele pentru elevii din clasele II-VIII vor conţine caiete de dictando şi de matematică, vocabulare, caiete de desen, creioane, ghiozdane, pixuri, creioane colorate, gume de şters, acuarele, ascuţitori, penare şi şabloane cu harta României. Potrivit legii, au dreptul să primească rechizite gratuite elevii din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie realizat în luna iulie a fiecărui an este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.

Daroff SRL, abonată şi la banii CJC

Înfiinţată în anul 1994, societatea Daroff SRL are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al bunurilor de consum nealimentare. Sediul social al societăţii se află în municipiul Constanţa, strada Interioară nr. 2. Asociaţi în societate sunt Ana Penciu şi Robert Penciu, cel din urmă fiind şi administratorul societăţii. Potrivit Registrului Comerţului, societatea şi-a depus bilanţul doar pe anul 2010. Astfel, în anul 2010, societatea Daroff SRL, cu un număr de 13 angajaţi, a înregistrat o cifră de afaceri de 7.501.650 lei şi un profit brut de 1.642.243 lei. Societatea Daroff SRL timp de doi ani (2008 şi 2009) a câştigat licitaţiile organizate de Consiliul Judeţean Constanţa pe segmentul cadourilor oferite copiilor cu ocazia sărbătorilor, dar şi a rechizitelor şcolare. Din datele furnizate de către e-achizitii.com aflăm că societatea a câştigat în perioada 07.01.2008 - 14.01.2010, de la CJC şi Primăria Constanţa, contracte în valoare totală de 22.979.613 lei fără TVA, adică de aproape 230 miliarde de lei vechi, pentru furnizarea de cadouri de sărbători, dar şi pentru rechizite şcolare.

Penciu şi Mazăre, pasiuni comune

Robert Penciu şi Radu Mazăre au pasiuni comune. Penciu este nimeni altul decât managerul Clubului Marina Surf Năvodari, fost campion naţional de yachting. La Marina Surf Club Năvodari s-a organizat în 2007 „Cupa Primăverii Volvo", eveniment la care a fost parteneră şi Asociaţia Judeţeană de Yachting, al cărei preşedinte onorific este primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii