Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţie pentru lărgirea bulevardului Mamaia - Năvodari Florin Chelaru - „Sper să avem un câştigător şi să înceapă lucrările"

ro

21 Jan, 2013 21:54 5187 Marime text
navodari_Florin_Chelaru_003.jpgPrimăria Năvodari anunţă organizarea şi desfăşurarea unei proceduri de achiziţii publice pentru atribuirea contractului „Îmbunătăţirea accesului între municipiul Constanţa şi platforma industrială Năvodari prin lărgirea şi modernizarea bulevardului Mamaia - Năvodari". Societăţile interesate pot depune ofertele de participare până pe data de 4 martie, ora 8.30, urmând ca acestea să fie deschise a doua zi, la ora 15.30. Valoarea contractului este de 42.129.410,04 lei.

navodari_drum.jpgSe vor amenaja nouă intersecţii de tip giratoriu, pe care vor fi amplasate fântâni arteziene cu rol decorativ. Lărgirea DC 86 se va face de la ieşirea din staţiunea Mamaia, până la tabăra Delfinul din Năvodari. Potrivit viceprimarului Florin Chelaru, se va trece de la două la patru benzi, plus benzi speciale pentru ciclişti şi trotuare pentru pietoni. Profilul propus de beneficiar are o lăţime de 16-24 metri. Prin aceste lucrări se intenţionează aducerea structurii rutiere la parametri tehnici corespunzători categoriei drumului, asigurându-se astfel condiţii optime de siguranţă şi confort în circulaţia auto şi pietonală.

navodari_plan_pasarela.jpgDe asemenea, se va realiza un profil transversal cu elemente geometrice care să se încadreze în prevederile legale şi se va urmări asigurarea scurgerii apelor pluviale în condiţii optime, prin proiectarea reţelei de canalizare. Trotuarele vor fi prevăzute cu rampe speciale pentru persoanele cu dizabilităţi. Spaţiile verzi, amplasate pe toată lungimea drumului, se vor amenaja prin completarea la nivel cu pământ vegetal şi plantare de copaci şi iarbă în conformitate cu normale de protecţie şi conservare a mediului. Se vor amenaja parcări, staţii de autobuz ultramoderne, o pasarelă pietonală stilizată, precum şi nouă intersecţii de tip giratoriu, pe care vor fi amplasate fântâni arteziene cu rol decorativ. Durata de execuţie a investiţie este estimată la aproximativ 18 luni. Drumul va fi prevăzut cu stâlpi de iluminat, folosindu-se surse fotovoltaice, fiind acordată o atenţie sporită iluminatului trotuarelor pe lângă iluminatul căilor de rulare. „Sper să avem un câştigător la licitaţia din martie şi să începem munca", a precizat Florin Chelaru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vasile 22 Jan, 2013 09:29 Sper ca dupa aceasta modernizare acest drum nu va mai fi catalogat ca drum comunal, ca in prezent