Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceeni olandezi, la Medgidia

ro

15 Sep, 2008 00:00 1182 Marime text

O echipa formata din cinci elevi si doi profesori de la Liceul Northgo din Olanda va interactiona, in perioada 15 - 20 septembrie, cu elevii si cadrele didactice de la Liceul Teoretic Nicolae Balcescu din Medgidia.

Programul liceenilor olandezi va fi divers si va cuprinde un tur al Capitalei, o vizita la Palatul Parlamentului, vizitarea orasului Constanta si o excursie in Delta Dunarii. Lista activitatilor va fi completata de o prezentare video a oraselor in care locuiesc, concursuri de matematica distractiva, lucru in echipe mixte la proiectele cu tema "The Danube Delta" si "Constanta City", asistenta la ore si o intalnire de lucru cu primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache.

Elevii medgidioti promoveaza orasul

Echipa LTNB este formata din directorul unitatii de invatamant, Anisoara Ciornei, profesor coordonator Mioara Stoian, profesorii Andreea Mirica si Carmen Ionita si cinci elevi. Schimbul de elevi intre cele doua licee se realizeaza in fiecare an si are ca obiectiv intarirea relatiilor de colaborare in plan educational si cultural, si optimizarea actului educational prin compararea celor doua sisteme de invatamant, olandez si romanesc. "Aceste actiuni au rolul de a apropia cele doua culturi si, nu in ultimul rand, le permite elevilor nostri sa transmita un mesaj pozitiv lumii si sa promoveze imaginea comunitatii locale", a declarat profesor Mioara Stoian, coordonatorul proiectului.

Scris de: {autor}Ghiulseren ABDURAMAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii