Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară" O nouă etapă a proiectului „Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă!"

ro

12 May, 2012 00:00 2449 Marime text
09_Nejloveanu_-_Nicolae_Nejloveanu_005.jpg Din data de 1 septembrie 2010 a început implementarea proiectului „Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă", proiect strategic cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, AP 2 Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, DMI 2.1. Tranziţia de la şcoală la viaţa activă.

Proiectul, care se desfăşoară în Constanţa, Bucureşti şi Iaşi, este rezultatul unui parteneriat transnaţional ce reuneşte Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară", Constanţa, SC Compania de Investiţii pentru Turism SA, Bucureşti, SC Succes TGM SRL, Bucureşti şi Centrul European de Profesii Culinare, Paris.

În perioada 14 - 16 mai 2012 va avea loc activitatea „Schimburi de experienţă şi bune practici pentru tutori", la care vor participa 50 de specialişti în gastronomie şi turism, formaţi ca instructor preparator-formare, care au îndeplinit rolul de tutore de practică pentru elevii şi studenţii din grupul ţintă al proiectului în Bucureşti, Constanţa şi Iaşi.

Festivitatea de deschidere a activităţii va avea loc luni, 14 mai, ora 9.00, la sediul Fundaţiei Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară (bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 12, Constanţa).

În cadrul activităţii va fi realizat un regal interactiv de demonstraţii culinare, se vor dezbate teme principale ale bucătăriei franceze, precum şi tendinţele din bucătăria festivă. Invitaţii speciali, Vincent Perre - maestru bucătar, Ceproc Paris - formator şi Bernars Calvet - maestru bucătar vor împărtăşi participanţilor secretele acumulate personal în zeci de ani de activitate derulată la nivel internaţional în slujba interesului de a conferi gastronomiei rangul de „Art de Vivre", precum şi elemente de pedagogie gastronomică.

De asemenea, vor fi organizate ateliere demonstrative la Staţiunea de Cercetare Viticolă Murfatlar, având ca tematică importanţa profesiei de somelier în activitatea de marketing turistic. Pentru tutorii cu specializarea recepţioner şi agent de turism - ghid este organizat un atelier demonstrativ pe un traseu turistic din judeţul Constanţa, cuprinzând elemente culturale, religioase şi istorice care pun în valoare factorii naturali şi potenţialul turistic al judeţului nostru. Acest traseu are ca scop stabilirea unor modalităţi moderne de comunicare pentru promovarea pachetelor de servicii. Alte teme abordate în cadrul activităţii vor fi: alcătuirea listelor de preparate şi băuturi - instrument de marketing al unităţii, stabilitate în industria turismului prin relaţia recepţioner - agent de turism, propunere itinerariu de traseu turistic, aspecte legale privind obţinerea Brevetului de Turism şi a Licenţei de Turism - prezentare, studii de caz şi simulări.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii