Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La ce foloseşte Cenuşa de la CET Govora Râmnicu Vâlcea ajunge în Portul Constanţa

ro

17 Jul, 2013 00:00 5027 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul „Extindere prin executare buncăr pentru descărcare, încărcare, dozare cenuşă de termocentrală”, în vederea luării deciziei etapei de încadrare, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului.

Viitoarea investiţie va fi realizată de societatea Ceminter Internaţional SRL şi va fi amplasată în incinta Portului Constanţa Nord. Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de societatea Ceminter Internaţional SRL cenuşa zburătoare provine de la SC CET Govora SA Râmnicu Vâlcea. „Cenuşa zburătoare este de natură silicioasă, o substanţă solidă sub formă de pulbere fină, fără miros şi culoare gri închis alcătuită din compuşi anorganici, în principal dioxid de siliciu,oxid de aluminiu şi cantităţi mici de oxid de fier, oxid de calciu, oxid de magneziu. Această cenuşă zburătoare de termocentrală este folosită fie ca adaos în compoziţia cimentului, fie ca adaos pentru beton, mortar li pastă de ciment”, a precizat administratorul  societăţii Ceminter Internaţional SRL Valeriu Băjenaru.

Cât priveşte descărcarea cenuşii zburătoare, aceasta se face pneumatic, din camion în buncăr, totul fiind etanş. „Mai exact, la vana de descărcare a camionului se conectează un furtun prin care cu ajutorul aerului se transportă cenuşa direct în buncăr, neexistând pierderi în atmosferă”, mai spun reprezentanţii societăţii. Buncărul este amplasat lângă staţia de amestec, în Danele 47-50. Valoarea acestui proiect se ridică la 100.000 de euro. Lucrările vor dura şase luni. Silozul de cenuşă este unul metalic de circa 60 de tone şi se va amplasa în interiorul halei de producţie. „Produsul cenuşă zburătoare de termocentrală nu este clasificat ca substanţă periculoasă. Expunerea de lungă durată nu prezintă pericol pentru sănătatea omului cu condiţia ca la manipulare şi transport să fie respectate regulile generale de igienă şi de protecţie”, mai subliniază reprezentanţii societăţii Ceminter Internaţional SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii