Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPS Teodosie oficiază slujba de Bobotează. Cele trei cruci au fost aruncate în mare (galerie foto)

ro

06 Jan, 2017 13:19 7415 Marime text


Credincioșii constănțeni care au dorit să învingă viscolul și gerul Bobotezei au participat astăzi la slujba de sfințire a apelor desfășurată la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, unde Înalt Prea Sfințitul Teodosie a oficiat slujba prilejuită de Botezul Domnului Iisus Hristos. Butoaiele pline cu apă  și trase de carele cu boi au fost sfințite rând pe rând de Arhiepiscopul Tomisului și pentru a respecta tradiția din fiecare an, acesta a aruncat cele trei cruci în apele învolburate ale mării pentru a fi recuperate de creștinii curajoși care nu se tem de apa rece.


O premieră o reprezintă faptul că procesiunea credincioșilor care era programată ca în fiecare an, de la Catedrala ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” până în Portul Turistic Tomis a fost anulată din cauza viscolului.

Dacă în alți ani, mii de credincioși luau parte la slujba de sfințire a apelor, una din cele mai importante pentru creștinii ortodocși, în acest an, doar cei mai curajoși au îndrăznit să străbată drumul prin viscol până la Arhiepiescopie.  Alții au venit de la mare distanță pentru a participa la slujba de la malul mării, recunoscută ca fiind una din cele mai spectaculoase. Aproximativ 200 de credincioși au fost prezenți la slujba de Bobotează de la Catedrala Arhiepiscopală.
 
Cele trei cruci au fost recuperate din apele mării de 3 credincioși, însă doar unul a s-a aruncat în apa mării, îmbrăcat în costum de neopren, restul au recuperat crucile de la mal, fără a face o baie în mare. Unul dintre cei trei bărbați este angajat la ISU Dobrogea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii