Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inovaţie medicală adusă la Constanţa de Ovidius Clinical Hospital

ro

03 Apr, 2014 00:00 14047 Marime text
La Ovidius Clinical Hospital poţi beneficia de tratamente medicale ce necesită o singură zi de spitalizare, pentru afecţiuni al căror tratament poate implica, în alte spitale, chiar şi intervenţii chirurgicale.
ERCP sau „Colangiopancreatografia endoscopică retrogradă“ este o procedură endoscopică care ajută la tratarea afecțiunilor biliare și ale pancreasului. Prin aceasta se extrag calculi care au ajuns în căile biliare, se pot dilata stenoze, obstrucții ale căilor biliare, pancreatite acute sau cronice, icterul mecanic, infecții ale căilor biliare.

Acum poţi beneficia de această intervenţie specială şi în Constanţa, la Ovidius Clinical Hospital. Conf. Dr. Eugen Dumitru, şeful Departamentului de Gastroenterologie, este unul dintre puţinii medici din România ce realizează acest tip de intervenţie. Pentru a elimina calculii biliari, medicul are nevoie de doar 30 de minute, iar în urma acestei operaţiuni nu vei necesita mai mult de o zi de spitalizare. Procedura desfăşurată de acesta este una de tipul celor minim invazive, iar costul unei astfel de intervenţii este de 1.500 lei.
„Până acum, opțiunea principală era operația clasică, nici măcar laparoscopică, care presupune riscuri mari și foarte multe zile de recuperare. Ovidius Clinical Hospital este singurul loc din regiunea noastră, Constanța și judeţele limitrofe, unde se poate efectua această intervenție. Până acum, persoanele care aveau nevoie de ea trebuiau să se deplaseze la București“, a declarat conf. dr. Eugen Dumitru, referitor la inovaţia pe care Ovidius Clinical Hospital a adus-o la Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii