Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îndemn la rugăciune Pomelnice pentru cei răniţi şi adormiţi în clubul Colectiv, la Parohia „Învierea Domnului“ din Valu lui Traian (documente)

ro

16 Nov, 2015 00:00 2697 Marime text

La iniţiativa preotului paroh Bogdan Ivan, parohia „Învierea Domnului“ din comuna Valu lui Traian a realizat două pomelnice pentru tinerii răniţi şi pentru cei adormiţi în urma tragediei din clubul Colectiv, cu rugăciunile minime ce trebuie spuse. „Astfel, cu toţii, pentru câteva minute, în fiecare zi, putem să ridicam un gând la Cer, citind aceste pomelnice până la sfârşitul anului. Binecuvântarea Domnului să fie cu voi, cu toţi, cu al Său Har şi cu a Sa iubire de oameni“, a declarat părintele paroh Bodgan Ivan.
 
Pentru că începe postul Naşterii Domnului, dar şi după acesta, cu toţii trebuie să ne rugam, mai spune părintele. „Mireni şi clerici, persoane care merg mai des sau mai rar la biserică, să ne rugăm pentru toţi oamenii care au suferit un necaz sau au plecat dintre noi! Acum ne rugăm şi pentru sănătatea şi întărirea în credinţă a tinerilor care au fost răniţi la clubul Colectiv din Bucureşti. De asemenea, şi pentru tinerii de la Colectiv care s-au mutat la Domnul, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în perioada celor 40 de zile (30 octombrie - 8 decembrie) în care sufletele lor au foarte mare nevoie de rugăciunea noastră“, mai spune preotul paroh Bogdan Ivan.
 
Şi Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a oficiat o slujbă de pomenire pentru cei morţi, transmiţând rudelor un mesaj de compasiune: „Trăim, slujitorii Bisericii şi credincioşii, durerea tuturor celor ce pătimesc: unii pătimesc în dureri de răni, de arsuri, alţii pătimesc în lacrimi şi durere că fiii sau rudele lor s-au pierdut. Suntem şi noi îndureraţi şi primul gând al nostru este către Dumnezeu, ca să-i miluiască pe cei care-i plâng pe cei morţi şi să-i aline şi să-i vindece pe cei care sunt plini de răni. Noi îi îmbrăţişăm cu multă compasiune, cu multă dragoste pe cei ce sunt în suferinţă şi dorim ca suferinţa lor să se întoarcă în lumină: cei ce trăiesc să se facă sănătoşi, cei ce au plecat să fie pomeniţi, să ne rugăm pentru ei.
Dumnezeu să-i ierte pe cei adormiţi şi să-i vindece pe cei răniţi!“, a spus ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
 
Cele două pomelnice sunt disponibile în secţiunea „Documente“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii