Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incep cursurile de calificare

ro

15 Feb, 2010 04:28 7892 Marime text
Prin două proiecte derulate de Federaţia SANITAS, aproximativ 170 de persoane din judeţul Constanţa pot obţine, gratuit, certificate de calificare în meseria de baby sitter şi îngrijitori bătrâni sau bolnavi la domiciliu.

Astăzi, începând cu ora 11.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor are loc deschiderea oficială a două proiecte naţionale derulate de Federaţia SANITAS, care au ca scop calificarea sau recalificarea femeilor şi a angajaţilor din sectorul medical. Primul dintre acestea, „Şanse egale şi respect pentru femeia din societatea românească" urmăreşte, potrivit preşedintelui SANITAS Constanţa, Nicolae Manea, calificarea femeilor în meserii căutate pe piaţa muncii, asigurându-se creşterea competitivităţii şi facilitarea integrării sociale a acestora, în concordanţă cu aspiraţiile profesionale şi cu necesităţile pieţei muncii în România.

Cursurile de calificare în judeţul Constanţa încep cu trei grupe, de câte 28 de persoane, două pentru baby sitter, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi la Sanatoriul Balnear Mangalia şi o grupă pentru îngrijitoare bătrâni la domiciliu, ce se va desfăşura la Spitalul Municipal Medgidia.

Cel de-a doilea proiect, „Dezvoltarea capitalului umanşi creşterea competitivităţii economice prin calificarea şi recalificarea angajaţilor din sectorul medical" are ca obiectiv dezvoltarea resurselor umane a angajaţilor din sectorul medico-sanitar prin calificare/recalificare şi dobândirea de noi competenţe, validată prin certificate de calificare recunoscute la nivel naţional sau european, în funcţie de meserii.

Cursurile de calificare în judeţul Constanţa încep cu două grupe, una de 56 de persoane, pentru îngrijitor/îngrijitoare bătrâni la domiciliu, care se va desfăşura la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, iar ce-a de-a doua grupă, de îngrijitori bolnavi la domiciliu, de 28 de persoane, la Spitalul Municipal Medgidia.

Toate cursurile sunt gratuite pentru participanţi, iar la finalizarea acestora vor primi certificate de calificare recunoscute la nivel naţional şi/sau european, avizate de Ministerul Muncii, Familiei si Protecţiei Sociale şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Ambele proiecte fac parte din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 şi este finanţat din Fondul Social European „Investeşte în oameni!".

La deschiderea acestor proiecte vor fi prezenţi, pe lângă reprezentanţii Federaţiei SANITAS şi a firmei ce implementează proiectul, şi reprezentanţi ai instituţiilor din judeţul Constanţa implicate în derularea acestuia, şi anume Casa de Asigurări de Sănătate Judeţeană, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Spitalul Municipal Medgidia şi Sanatoriul Balnear Mangalia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ana 26 Oct, 2010 14:12 este un lucru foarte bun avand in vedere ca in mangalia sunt foarte multi someri
  • stela 05 Mar, 2010 08:33 sa inceput cursurile in localitatea mangalia si ce durata au
  • stela 05 Mar, 2010 08:26 la mangalia sa inceput cursurile