Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În apărarea culturii (video)

ro

04 Mar, 2011 04:14 2742 Marime text
palaz_caraignat_REFACUT_2.jpg

Liderii de sindicat i-au mulţumit astăzi prefectului judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz ptr. că a atacat în instanţă hotărârea prin care Consiliul Judeţean a decis reorganizarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie. Oamenii spu că prin implicare prefectului, aproximativ 60% din personal a rămas cu un loc de muncă. Ion Caraignat, liderul Cartel Alfa Constanţa, a ţinut să mulţumească reprezentantului Guvernului în teritoriu pentru atacarea, în instanţă, a hotărârii prin care instituţia condusă de Nicuşor Constantinescu decidea, anul trecut, reorganizarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.

El i-a adus la cunoştinţă prefectului Claudiu-Iorga Palaz faptul că, în luna august a anului trecut, a avut o discuţie cu ministrul Culturii, Kelemen Hunor. Caraignat a vorbit cu oficialul de la Bucureşti despre stabilirea unei organigrame clare la nivel naţional în ceea ce priveşte muzeele. Dar pentru că de la momentul respectiv nu a mai avut loc nicio discuţie cu Kelemen Hunor, liderul sindicat a făcut un apel la prefectul Palaz pentru ca acesta să înlesneacă o întâlnire.

Rprezentantul Guvernului în teritoriu a dat asigurări că va face tot posibilul pentru a facilita întâlnirea şi a menţionat că la această situaţie s-a ajuns din cauza aplicării greşite, de către CJC, a Ordonanţei 63. Mai mult, Palaz a amintit şi situaţia prin care, tot din cauza Consiliului Judeţean, au trecut artiştii constănţeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gica contra 04 Mar, 2011 06:24 Aceasta este o buna ocazie pentru gasca IP3 sa scape de incomozi. Situatia se cunoaste la CJC dar nu va lua nimeni nicio masura contra Custurea, lungu cliante pentru ca muzeul e feuda lui hasoti