Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În amintirea Sistemului de Management Integrat Soţul Virginiei (Ştefănică) Uzun, mare director la Eurolevel?! (document)

ro

13 Jan, 2011 00:00 7301 Marime text
Sediu_SPIT_directia_de_finante_01.jpgÎn SC Eurolevel SRL, firmă cu sediul pe Aleea Garofiţei nr. 14, deţin părţi sociale Andreia Maria Şerban şi Elena Velicu

Sergiu-Dorin Uzun, soţul Virginiei Ştefănică, directoarea Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local a fost invitat, la finele anului trecut, la un anume eveniment, ca director al unei societăţi comerciale.

Pe invitaţie scria formal: "Dl Sergiu Uzun - director SC Eurolevel SRL". Nu mare ne-a fost mirarea să aflăm că "domnul Ştefănică", despre care se aude că va fi tătic în viitorul nu foarte îndepărtat, conduce tocmai una dintre societăţile comerciale care au făcut vâlvă prin SPIT VBL, instituţia condusă de consoartă.
La finele lunii septembrie a anului 2009, ZIUA de Constanţa vă prezenta faptul că SC Eurolevel SRL era firma despre care se zicea că s-ar ocupa cu menţinerea şi îmbunătăţirea continuă a Sistemului de Management Integrat, evident, la SPIT VBL. Este adevărat, la data apariţiei materialului "Lanţul prieteniilor Virginiei Ştefănică, moştenire la SPIT VBL", doamna Uzun nu mai conducea Serviciul de Taxe, fiind transferată la Ministerul Mediului. În locul său era însă veşnica sa adjunctă, Carmen Trentea. La acea vreme, site-ul www.spit-ct.ro spunea chiar că Eurolevel este societatea care se ocupă cu menţinerea şi îmbunătăţirea continuă a sistemului de Management Integrat. Acum însă, informaţia nu pare a mai fi interesantă pentru a umple pagina de Internet. În orice caz, Eurolevel nu a fost niciodată străină de familia Virginiei Ştefănică. De ce ar face excepţie acum, de când a devenit doamna Uzun?! Virginia_-_Virginia_Stefanica.jpg

Mămicile

În SC Eurolevel SRL, firmă cu sediul pe Aleea Garofiţei nr. 14, deţin părţi sociale Andreia Maria Şerban şi Elena Velicu. Potrivit Registrul Comerţului, mama Virginiei Ştefănică, Valentina, deţine părţi sociale în două societăţi: SC Sea Logistics SRL şi SC Xpert House SRL. Monitorul Oficial nr. 7291 din 2008 ne arată că Valentina a preluat cea din urmă societate de la Andreia Maria Şerban şi i-a mutat sediul social în Eforie Sud, str. Carmen Silva nr. 10. Până aici totul este simplu. Numai că domnişoara Şerban nu a lăsat-o moale cu afacerile după cesionarea părţilor sociale ale SC Xpert House SRL. Andreia Maria Şerban apare, potrivit Registrului Comerţului, şi în SC Consulting House, SC Expertise Consulting House şi SC Eurolevel. Nu trebuie să trecem cu vederea faptul că mama Virginiei a făcut afaceri şi cu mama Andreiei Maria Şerban. Cele două femei au deţinut părţi sociale în SC Forma Team SRL. În aceeaşi firmă apărea şi numele Mihaelei Ştefănică, sora Virginiei, dar şi al lui Cezar Belteu. Societatea a fost înfiinţată în 2006 de Mihaela Ştefănică. În 2007, asociat unic devine Valentina Ştefănică, iar fiica rămâne administrator. Un an mai târziu, mama Virginiei şi a Mihaelei cesionează părţile sociale ale SC Forma Team SRL către Constanţa Şerban, iar aceasta schimbă denumirea firmei în Global Training & Consultancy SRL.
Aşadar, firma celor cu care au mai avut contacte de afaceri fetele Ştefănică a prins un contract la SPIT-ul Virginiei. Toate bune şi frumoase, mai ales că şi consortul directoarei a ajuns să lucreze în... "trust". Sau cel puţin aşa credem, dacă este să ne luăm după invitaţie, pentru că Virginia (Ştefănică) nu a putut fi contactată telefonic pentru a ne confirma acest fapt. Însă, am avut o tentativă de a vorbi şi cu Sergiu-Dorin Uzun, la sediul societăţii. La telefon a răspuns secretara, care a spus că domnul director Uzun nu este la muncă şi că îi va transmite că a fost căutat.

"Afacerea Sulmona"

Prieteniile par a fi foarte importante la SPIT VBL-ul condus de Virginia Uzun. Spunem asta pentru că, aşa cum ştie orice constănţean, instituţia şi-a schimbat "casa" prin anul 2009. Noul sediu, frumos aranjat şi impunător, frumos poziţionat şi cu o oarecare vedere la mare, are o istorie la fel de picantă ca şi "afacerea Eurolevel". Clădirea de pe strada Sulmona este cunoscută ca fiind, în trecut, sediul Băncii Turco-Române. Cum banca a dat faliment, sediul acesteia a fost scos la licitaţie de către lichidatorul Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar. Licitaţia a avut loc pe 20 septembrie 2006 şi a avut un preţ de pornire de 914.850 EUR, fără TVA. Potrivit extrasului de carte funciară, pe strada Sulmona nr. 22 există o clădire S+P+2E, ridicată pe 1.076,36 mp. În extrasul cu numărul 63689, din 10.11.2006, se înregistrează contractul de vânzare - cumpărare nr. 103/6.11.2006, în care se notează că noul proprietar al clădirii este SC Follow Me SRL. Societatea îi are în acţionariat pe Ionuţ Sorin şi pe Alina Elena Barbu, dar şi SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA. Ionut_Barbu_02.jpgIonuţ Barbu este implicat în firmele Seaview Media, Seaview Advertising, dar şi în Silva Prodimpex SRL. În cea din urmă societate este partener cu Alexandru Marin, un alt nume cu rezonanţă. În Seaview-uri este asociat cu fostul soţ al Mihaelei Rădulescu, Elan. Împreună au reuşit să obţină campania anti-fumat, pusă la cale de Ministerul Sănătăţii. Barbu este administrator al SC Power Marine SRL, firma care organizează Grand Prix-ul de pe Siutghiol. Sisteme Internaţionale de Afaceri este concesionarul Portului Turistic Tomis şi îl are ca administrator pe Valentin Gheorghe Ionescu, un alt nume controversat. Notat, împreună cu primarul Mazăre, în celebrul dosar privind retrocedarea ilegală de terenuri, Ionescu a apărut deseori în peisajul afaceristic constănţean. Mai mult decât atât, chiar şi Valentin Pârvulescu, consilier local PSD, a fost director al SIA SA, iar acum se ocupă de SC Tomis Marina Management SRL, antreprenorul general al Marinei Tomis. Prin firma Habitat şi Ambient SA, alături de Giorgică Giurgiucanu, Mihai Camboianu şi Cristian Borcea, Valentin a reuşit să intre în posesia unor terenuri din zone foarte bune ale Constanţei, majoritatea făcând parte din averea familiei Movilă. Numele lui Ionescu apare în SC Euro Antreprenor SRL, Jacobs, Hendrix & Partners SRL, Societatea Naţională de Distribuţie SA, Dusep SA, Compania de Servicii şi Consultanţă SA, Compania de Tutun şi Ziare SA, Habitat şi Ambient SA, Rezident Com SA. Afaceristul este administrator al SC Tomis Marina Management SA. Sediul de pe strada Sulmona nr. 22 a fost renovat de SC Ecserv Interprod SRL, afacere a lui Eduard Schmilevschi, fost asociat în business-uri al mamei Ştefănică. Prieteniile să trăiască!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii