Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Împreună pentru fiecare Rompetrol va acorda un grant Spitalului de Pneumoftiziologie din Constanţa

ro

17 Jul, 2013 00:00 1599 Marime text
Grupul Rompetrol a finalizat selecţia a 16 proiecte din cadrul programului de responsabilitate socială „Împreună pentru fiecare”, urmând ca implementarea acestora să se desfăşoare până la sfârşitul acestui an. Bugetul total alocat pentru susţinerea proiectelor este de 225.000 dolari.

„Şi în acest an susţinem proiecte sustenabile, cu impact semnificativ în comunităţile locale, şi cu beneficii directe pentru 35.000 de persoane, care se confruntă cu probleme complexe. Valoarea acestora variază între 15.000 lei – pentru proiecte de educaţie în protecţia mediului şi sănătate, de 45.000 şi 100.000 lei pentru iniţiative inovative”, a declarat Mihaela Ungar, director Marketing şi Comunicare al Grupului Rompetrol. În cea de-a cincea ediţie a programului „Împreună pentru fiecare” au fost înscrise şi jurizate 218 proiecte. Din acestea, 11 în domeniul sănătăţii şi 5 proiecte în domeniul protecţiei mediului au fost selectate pentru implementare.

Trei proiecte de sănătate vor primi granturi în valoare de 100.000 lei. Este vorba despre Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Bucureşti, pentru înfiinţarea primului centru de servicii integrate medico-psihologice pentru pacienţii cu HIV/SIDA din România, Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanţa pentru amenajarea primului centru de reabilitare respiratorie din Sud-Estul României, şi Hospice Casa Speranţei pentru înfiinţarea şi dotarea unui centru de stimulare multisenzorială pentru pacienţii cu boli ameninţătoare de viaţă. Jurizarea proiectelor înscrise în perioada 22 aprilie – 16 iunie 2013 a fost realizată de o echipa mixtă compusă din reprezentanţi ai companiei şi ai sectorului non-profit. Activităţile propuse pentru proiectele ce vor fi implementate anul acesta în domeniul sănătate sunt: reabilitarea şi dotarea unităţilor care asigură servicii medicale şi activităţi de sănătate publică auxiliare în mediul rural sau urban şi activităţi de informare pentru părinţii copiilor cu autism, iar în cazul proiectelor de protecţie a mediului: conservarea şi menţinerea/ îmbunătăţirea condiţiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activităţi.

Proiectele câştigătoare sunt din judeţele Braşov, Călăraşi, Caraş Severin, Cluj, Constanţa, Ialomiţa, Harghita, Hunedoara, Suceava, Neamţ şi municipiul Bucureşti. Acestea pot fi vizualizate la adresa http://www.impreunapentrufiecare.ro/blogs/. Programul naţional „Împreună pentru fiecare” a fost lansat în 2009, ca parte a platformei de responsabilitate socială corporativă Energia vine din suflet, prin care sunt implementate anual proiecte din domeniile sănătate şi protecţia mediului, cele două direcţii susţinute de Grupul Rompetrol. În perioada 2009 – 2012 au fost înscrise peste 1200 de proiecte, iar compania a alocat 1.000.000 dolari pentru implementare a 71 de iniţiative comunitare în toate regiunile ţării, pentru beneficiul direct a 250.000 de persoane.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii