Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ieri, la CCINA Constanţa Afacerişti belgieni şi români s-au întâlnit pentru a discuta viitoare parteneriate (galerie foto)

ro

28 Jun, 2014 00:00 1824 Marime text
Ieri, la sediul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, a fost încheiat oficial Parteneriatul de afaceri B2B. Colaborarea presupune crearea unui cadru comun în care vor avea loc întâlniri directe între companiile belgiene şi cele româneşti, pentru a se discuta oportunităţile de afaceri şi de inovare oferite de viitoarele parteneriate.
Evenimentul face parte dintr-o serie de acţiuni desfăşurate în perioada 26 - 27 iunie, în misiunea lor multisectorială în Constanţa, de către Centrul Enterprise Europe Network din cadrul CCINA Constanţa, în colaborare cu Enterprise Europe Network Flandra şi Camera de Comerţ şi Industrie Antwerp.
Au vorbit despre oportunităţile create de aceste viitoare parteneriate preşedintele în exerciţiu al CCINA Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru, şeful delegaţiei belgiene, Chris Hoornaer, preşedintele portului Antwerp, Jill Suetenes, manager al Departamentului Internaţional din cadrul Camerei de comerţ şi Industrie Antwerp şi reprezentantul Agenţiei pentru IMM-uri, Hajar Zamouri, directorul adjunct al Enterprise Europe Flandra şi ambasadorul Regatului Belgia la Bucureşti, Phillipe Beke.

Ion Dănuţ Jugănaru a susţinut o prezentare în cadrul căreia a evidenţiat avantajele unui posibil parteneriat cu firme româneşti care au acces la unul dintre cele mai importante porturi din Europa, Portul Constanţa. Au fost dezbătute principalele activităţi desfăşurate în această zonă, punându-se accent pe industria chimică şi petrochimică, pe activităţile de pe şantierele navale, dar şi pe celelalte industrii dezvoltate aici, precum agricultura, pescuitul sau construcţiile. De asemenea, s-a punctat şi importanţa turistică a oraşului. La rândul său, Chris Hoornaer, preşedintele Portului Antwerp, a spus că în Antwerp îşi desfăşoară activitatea aproximativ 900 de companii, cu peste 16.000 de angajaţi. Acesta a declarat că îşi doreşte ca, prin aceste parteneriate, să fie create perspective de sustenabilitate.

Au fost prezenţi toţi membrii delegaţiei belgiene care, începând cu ora 11.00, au avut programate întâlniri cu reprezentanţi ai firmelor româneşti. Printre domeniile de interes ale companiilor belgiene se numără serviciile portuare de transport, expediţii, construcţii- servicii de proiectare şi construcţii de conducte în domeniul petrolier, logistică, gaz, energie şi terminale petroliere, servicii de arhitectură şi design interior atât pentru sectorul portuar, cât şi pentru cel imobiliar, al hotelurilor şi al restaurantelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii