Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ibram Aidan (DRDP) „E o tampenie sa dirijam ce se intampla langa Bucuresti"

ro

22 Apr, 2009 01:08 5468 Marime text
autostrada_soarelui.jpgDacă pe vremea când Jean Paul Tucan era şef  la DRDP Constanţa, până la centura Bucureştiului, Autostrada Soarelui era în administrarea Direcţiei de la Constanţa, în urma problemelor de la începutul acestei săptămâni, noul director, Aidân Ibram, ne-a dezvăluit că, la acest moment, el se ocupă de autostradă doar până la kilometrul 65. 

„A fost o tâmpenie să dirijezi tu, de la Constanţa, ce este la doi paşi de Bucureşti. Înainte de venirea mea la conducerea Direcţiei, lucrurile s-au schimbat. Noi am redus tronsonul nostru pentru eficientizare, am revenit la nişte chestiuni mai corecte", a declarat directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, Ibram Aidân, în contextul închiderii tronsonului de autostradă încă de luni dimineaţa.

Circulaţia pe Autostrada Bucureşti - Cernavodă a fost restricţionată la kilometrul 21, pe sensul spre Bucureşti, după ce podul suspendat peste autostradă, din apropiere de Cernavodă, a fost deteriorat. Circulaţia a fost deviată temporar de la kilometrul 35 pe DN 3, prin Fundulea, înspre Bucureşti.

După ce, în vechea guvernare, şeful la Direcţie, Jean Paul Tucan, se lăuda cu faptul că el are în administrare întreaga autostradă, asumându-şi toate responsabilităţile şi beneficiile de pe urma acestui fapt, acum lucrurile au revenit în parametri mult mai normali. Contactat telefonic pentru a ne oferi detalii în legătură cu stadiul tronsonului de autostradă afectat, directorul DRDP a declarat că de respectiva zonă de autostradă nu se ocupă cei de la Constanţa. „Ar fi culmea să trimit un om la 200 de km să facă o revizie. Tronsonul care aparţine la acest moment de Bucureşti a fost în administrarea DRDP Constanţa până înainte să preiau eu conducerea. Până atunci, cei de la Constanţa se ocupau de autostradă, până la centura Bucureştiului. Nu este bine ce s-a întâmplat, mai ales în perioada asta, când a fost un trafic infernal către litoral".

În patru zile, podul va fi ca nou

Cât despre faptul că despre problema la pod se ştia încă de vinerea trecută, directorul DRDP s-a declarat indignat, mai ales că vineri şi sâmbătă au fost zile lucrătoare: „Ce s-a întâmplat este o chestiune care se putea rezolva până acum, însă nu se poate face peste noapte. În cazuri de acest gen sunt necesare zece zile pentru ca lucrarea să se facă în parametri normali, să ţină şi să nu reprezinte un pericol". Autostrada Soarelui a înregistrat un număr record de maşini, în week-endul trecut. Peste 40.000 pe oră, număr care nu a fost atins nici măcar în perioada verii.

Pe sensul Cernavodă - Bucureşti al autostrăzii, circulaţia a fost restricţionată, prin devierea traficului pe o singura bandă şi limitarea vitezei de circulaţie. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Transporturilor, lucrările ar putea fi finalizate în aproximativ trei - patru zile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii