Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Goana dupa GPL (video)

ro

20 Jan, 2011 04:10 2466 Marime text

masini_pe_gpl1.jpgCozile din benzinării se mută la atelierele auto care monteaza GPL. Scumpirile repetate ale carburantilor îi determină pe soferi să apeleze la instalaţiile de gaz. Numărul cererilor pentru acestea a crescut de la începutul anului cu peste 70%, spun reprezentanţii atelierelor auto.

Soferii constanteni incearca pe cat posibil sa treaca peste scumpirea carburantilor, si apeleaza la atelierele auto ca sa isi monteze pe masini instalatii GPL. In ciuda costurilor ridicate care ajung si la o mie de lei, proprietarii de autovehicule spun că investiţia reduce considerabil cheltuielile lunare cu benzina sau motorina.

masini_pe_gpl3.jpgUnul dintre atelierele din Constanta in care se monteaza instalatii pe gaz petrolier lichefiat a fost luat cu asalt de soferi de cand pretul carburantilor a crescut cu mult peste limita posibilitatilor celor cu un salariu modic.

Conducatorii auto prefera sa plateasca mai mult o data decat sa scoata bani mereu din buzunar si sa stea cu ochii pe pompa ca nu alimenteze peste buget. În plus, ei au posibilitatea sa achite in rate instalatia GPL.

Soferii constanteni care au renuntat la lupta cu petrolistii spun ca fac economii, pentru ca un litru de benzina depaseste 5 lei, iar litrul de gaz abia daca ajunge la 3 lei. Specialistii spun ca nu exista nicio deosebire intre rularea masinii pe carburant sau pe gaz.

Specialistii spun ca odata ce ţi-ai montat o instalaţie GPL realizezi o economie de aproximativ 40-50%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii