Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gelil Eserghep - „Am invitat, în această zi de sărbătoare, pe toţi cei care ne sunt apropiaţi" Tătarii din Constanţa au sărbătorit alături de prietenii lor creştini (galerie foto)

ro

27 Oct, 2012 01:31 2982 Marime text
tatari_.jpgZeci de persoane au participat ieri la recepţia Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR), organizată în sediul de pe strada B. P. Hasdeu, care a devenit în scurt timp neîncăpătoare. Organizatorii au amenajat, în interior, o masă bogată în mâncăruri tradiţionale, pregătite de gospodinele musulmane. Tineri îmbrăcaţi în costume tradiţionale i-au aşteptat la intrare pe invitaţii care au ales să sărbătorească alături de ei cea de-a doua zi de Bayram.

La evenimentul organizat de UDTTMR au participat Varol Amet - candidat la alegerile parlamentare din partea Uniunii, Aidun Curt-Mola - subprefect al Constanţei, deputatul Aledin Amet, Iusuf Muurat - muftiul Cultului Musulman din România, consilierul local Ibraim Temur, senatorii PSD Nicolae Moga şi Alexandru Mazăre, primarul de la Castelu, Nicolae Anghel, şi cel de Medgidia, Marian Iordache.

„Ne aflăm aici ca să îi omagiem pe prietenii noştri musulmani. Atât eu, cât şi domnul Nicolae Anghel avem comunităţi musulmane însemnate în localităţile pe care le conducem. Pot spune că, în acest moment, nu ne aflăm aici în calitate de oameni politici, ci mai degrabă în calitate de apropiaţi", a spus Marian Iordache, primarul municipiului Medgidia.

Dacă prima zi de Bayram a fost dedicată sacrificării de animale, slujbelor religioase şi vizitelor în familie, următoarele trei zile vor fi alocate distracţiei. „Anul acesta Bayramul va dura patru zile. Conform unei tradiţii deja bine împământenite în organizaţia noastră, astăzi (n.r. ieri) vom sărbători alături de cei care ne-au ajutat de-a lungul timpului", a declarat deputatul Aledin Amet.

Gelil Eserghep, preşedintele UDTTMR, a spus în faţa celor prezenţi: „Am invitat reprezentanţi de vază şi prieteni ai etniei noastre. Prin acest gest ne-am dorit să-i aducem alături de noi, în această zi de sărbătoare, pe toţi cei care ne sunt apropiaţi", a spus organizatorul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii