Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fundaţia „Inginer Nejloveanu Niculae" deschide festiv cursurile de calificare

ro

16 Mar, 2012 00:00 1909 Marime text
Nejloveanu-NicolaeNejloveanu006.jpgFundaţia „Inginer Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară" deschide luni, la ora 15.00, cursurile de calificare.

Începând cu data de 3 ianuarie 2012 a început implementarea proiectului „Vreau să fiu cel mai bun!", cofinanţat din Fondul Social European. Proiectul este desfăşurat de Fundaţia „Inginer Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară", beneficiarul proiectului în parteneriat, în parteneriat cu şi SC Compania de Investiţii pentru Turism SRL Bucureşti, partener naţional. Obiectivul principal al proiectului îl constituie creşterea nivelului de calificare şi a competitivităţii profesionale pe piaţa muncii a 170 de angajaţi în vederea obţinerii calificărilor dorite de aceştia în domeniul turismului: bucătar, ospătar, cameristă, agent de turism-ghid şi lucrător hotelier.

La festivitatea de deschidere a cursurilor de calificare vor participa cei 85 de angajaţi selectaţi în anul I de implementare, care vor beneficia de calificare gratuită: 20 pentru calificarea bucătar, 20 pentru calificarea ospătar, 15 pentru calificarea cameristă, 15 pentru calificarea agent de turism-ghid şi 15 pentru calificarea lucrător hotelier. Aceşti angajaţi au conştientizat beneficiile formării profesionale continue şi şi-au exprimat disponibilitatea de a aloca timpul necesar parcurgerii întregului program de formare. În 2013 - al doilea an de implementare, alţi 85 de angajaţi vor beneficia de cursuri de calificare gratuite. Modul de organizare a cursurilor de calificare este la standarde europene. Cursurile se vor organiza la sediul Fundaţiei „Inginer Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară", Centrul European de Gastronomie şi Turism, iar baza tehnico-materială cuprinde un laborator de gastronomie cu utilaje moderne, un salon pentru tehnica servirii dotat corespunzător, un amfiteatru pentru demonstraţii gastronomice, un laborator IT şi o sală pentru cursuri teoretice. Un alt avantaj al cursurilor de calificare organizate în cadrul proiectului „Vreau să fiu cel mai bun!" este implicarea formatorilor partenerului naţional, Compania de Investiţii pentru Turism Bucureşti, formatori cu experienţă de peste 15 ani, cu recunoaştere naţională şi internaţională. Pe termen lung, calificarea acestor angajaţi va aduce beneficii atât grupului ţintă, care va avea şanse sporite de a se menţine pe piaţa muncii, de a avea un salariu decent şi un loc de muncă stabil, va fi pregătit pentru adaptarea la o piaţă a muncii competitivă, dar şi întregii societăţi, care are nevoie de angajaţi calificaţi superior, cu competenţe profesionale ridicate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii