Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri pentru salvamari

ro

12 Jul, 2008 00:00 1254 Marime text
1215793340.jpg

In urma interventiilor prefectului Danut Culetu, subiectul alocarii de resurse financiare constituie primul punct pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de saptamana viitoare Dupa ce autoritatile constantene au alocat sase miliarde de lei vechi de la bugetul local pentru a asigura serviciul de salvamar si de prim ajutor pe plajele din Constanta si Mamaia, banii urmand sa fie recuperati la rectificarea de buget, Guvernul s-a decis, intr-un final, sa aloce fonduri pentru finantarea serviciilor pentru intreg litoralul.

Executivul a hotarat, pentru saptamana viitoare, reanalizarea procedurii de atribuire de la bugetul de stat a sumelor necesare pentru finantarea celor doua servicii pe plajele turistice ale litoralului romanesc in sezonul 2008. La intalnirea de miercuri (9 iulie) a prefectului Danut Culetu cu reprezentantii mass-media locala, legata de salubrizarea plajelor, s-a adus la cunostinta faptul ca banii pentru serviciile de salvamari urmau a fi alocati de la Guvern in sedinta din ziua urmatoare, joi. Asta dupa ce, intr-o alta reuniune, de acum doua saptamani, acelasi prefect evidentia ca a discutat cu secretarul de stat in cadrul MIRA, Liviu Radu, si ca suma de 37 de miliarde de lei vechi urma a fi aprobata pentru cele doua servicii in sedinta din 10 iulie.

"Situatia va fi reglementata"

In vederea medierii situatiei create, referitoare la acordarea drepturilor salariale ale salvamarilor, si ca urmare a interventiilor reprezentantului Guvernului in teritoriu la premierul Calin Popescu Tariceanu, subiectul alocarii de fonduri va fi discutat la primul punct pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de saptamana viitoare. Tariceanu ar fi promis ca, in urmatoare sedinta, va fi emisa o hotarare prin care vor fi alocati banii necesari finantarii serviciilor de salvamar. "Aceasta situatie va fi reglementata, cu siguranta, saptamana viitoare, astfel incat sa fie asigurate fondurile necesare finantarii serviciilor de salvamar. Serviciile sunt esentiale pentru fiecare cetatean de pe litoralul nostru", a precizat Culetu. In plus, acesta a explicat ca singurele vinovate pentru situatia existenta la acest moment sunt primariile, care nu au prevazut in bugetul lor sume in acest sens si nici nu au intreprins actiuni prin care sa ceara de la Ministerul Finantelor fondurile necesare. Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Turism si Profesii Liberale si Ministerul Internelor si Reformei Administrative au deja, in procedura de avizare, proiectul hotararii de guvern privind alocarea sumelor necesare, din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, pentru judetul de la malul marii. Ramane sa vedem daca guvernantii vor mai tergiversa solutionarea problemei si daca vor reusi sa inabuse protestul celor care garanteaza securitatea turistilor pe plaja, anuntat pe 20 iulie.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii