Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni îi aşteaptă şi pe constănţeni

ro

03 Nov, 2012 03:03 1494 Marime text
S-a încheiat prima luna de înscrieri la Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni - LicArt, cel mai mare concurs din România, ajuns la ediţia a 12-a.

În doar 31 de zile s-au înscris 483 de liceeni din întreagă ţară. Aceştia concurează deja cu 922 de creaţii la secţiunile poezie şi fotografie (categoriile alb-negru, portret şi diverse). La sfârşitul lunii octombrie, juriul condus de Radu Herjeu, directorul Festivalului, a desemnat creaţiile semifinaliste ale lunii: 7 poezii, 16 fotografii alb-negru, 28 de fotografii portret şi 15 fotografii diverse. Toate creaţiile vor intra în jurizarea finală, care va stabili finaliştii actualei ediţii a LicArt. Înscrierile continuă până la sfârşitul lunii martie, iar regulamentul concursului şi multe alte informaţii şi detalii despre festival se găsesc pe situl www.licart.ro

LicArt, cel mai mare concurs din România, e pe cale să devină una dintre cele mai puternice mişcări culturale din ţară. De 12 ani, zeci de mii de liceeni au avut oportunitatea de a-şi măsura forţele artistice, de a-şi arăta talentul şi de a fi remarcaţi de personalităţi remarcabile. LicArt a stimulat creaţia artistică în rândul tinerilor, nu doar prin organizarea celui mai mare concurs de acest gen, ci şi prin implicarea unor nume marcante ale culturii româneşti şi prin oferirea, an de an, a unor premii deosebite şi a posibilităţii de a participa la work-shop-uri susţinute de profesionişti. LicArt rămâne printre prea puţinele spaţii de afirmare a valorii, în care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuţi şi înţeleşi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii