Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facturile golesc buzunarele abonaţilor Când va sista RADET Constanţa furnizarea căldurii

ro

01 Apr, 2014 00:00 2910 Marime text
Primăvara şi soarele îşi fac simţită prezenţa din ce în ce mai mult în Dobrogea. Chiar dacă avem parte şi de zile ceva mai răcoroase, constănţenii abonaţi la sistemul centralizat de termoficare se întreabă când vor scăpa de facturile mari la căldură. Cu atât mai mult cu cât preţul unei gigacalorii este printre cele mai mari din ţară - 358,54 lei.
 

Reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice Constanţa (RADET) susţin că deocamdată nu vor opri furnizarea agentului termic, pentru că nopţile sunt încă reci. „Pe tot parcursul sezonului de furnizare a energiei termice pentru încălzire, se adaptează parametrii agentului termic în funcţie de evoluţia temperaturii exterioare, cât şi de viteza vântului. În zilele în care temperaturile cresc, se reglează parametrii corespunzător diagramei de reglaj, coborând temperatura de furnizare atât de către CET, cât şi de către distribuitorul RADET, care alocă energia pentru problema opririi furnizării încălzirii“, au precizat reprezentanţii regiei.

Consumatorii (asociaţiile de proprietari) pot controla consumul de energie termică prin reglarea robinetelor din subsolul blocurilor. „Sistemul centralizat de termoficare asigură necesarul de energie termică pentru întreg municipiul. Consumatorii de energie termică au posibilitatea să îşi controleze confortul termic, cât şi costurile, acţionând robinetele de pe calorifere, întrucât contorul va măsura consumul efectuat. De asemenea, aceştia pot închide total sau parţial robinetele montate pe calorifere sau chiar cele de la branşament“, au mai spus reprezentanţii RADET Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii