Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziţie de pictură, la Muzeul Marinei Române

ro

25 Aug, 2012 02:01 3034 Marime text
muzeu_-_Muzeul_Marinei_Romane.jpgMuzeul Marinei Române găzduieşte în salonul expoziţional Comandor Dimitrie Ştiubei expoziţia de pictură „Spre zări albastre" a profesorului Karl Robert Perko, pictor marin licenţiat în pictură şi grafică.

Karl Robert Perko s-a născut pe 25 iunie 1944 în Aradul Nou, cartier al Aradului. În 1966 a absolvit Şcoala Militară Tehnică de Marină de la Constanţa, Grupa Mecanici, şi a fost repartizat la Mangalia. Tot el a absolvit şi  Liceul de Artă din Arad şi Facultatea de Arte Plastice din Darmstd secţia Grafică şi Pictură, ajungând rapid la o desăvârşire artistică ce a făcut ca încă de la primul concurs din viaţa sa să câştige locul al II-lea. În 1974 este detaşat la Muzeul Marinei, unde colaborează la realizarea frescelor monumentale din expoziţia permanentă, instituţia aflându-se în plin proces de restaurare şi modernizare. Aceasta este, de altfel, perioada în care loc întâlnirea providenţială cu marea legendă a picturii marine, Dimitrie Ştiubei, căruia i-a fost o vreme asistent şi căruia i-a devenit discipol.

În 1983 după plecarea din Marină a fost angajat prin concurs la Şcoala NR. 3 Mangalia ca profesor titular de desen şi lucrări practice până la plecarea definitivă în Germania în anul 1989. A fost medaliat de nenumărate ori prin ordine şi medalii,  având la activ 117 expoziţii. 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii