Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Enescu „Locuinţele ieftine vor rămâne goale"

ro

28 Nov, 2008 01:44 1066 Marime text
deschidere2.jpgDirectorul Autorităţii de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, candidat pentru Colegiul nr. 3, în Senat, din partea Partidului Naţional Liberal, propune proiecte viabile, care vor scoate ţara din criza economică mondială.

Definitivarea unei legi unitare a salarizării este propunerea liberalilor pentru a scoate ţara din criză şi pentru a mulţumi toate categoriile de oameni. „Noi am demonstrat, în trei ani de guvernare ultraminoritară, că am mărit veniturile oamenilor mai mult decât în ultimii 15 ani luaţi la un loc", a declarat Marius Enescu. Astfel, dacă în 2004, valoarea punctului de pensie era de 2.700.000 lei vechi, Guvernul a reuşit ca, în patru ani, să o majoreze la aproximativ şase milioane lei vechi. În alte cuvinte, s-a dublat. Tot datorită Guvernului liberal, de la 1 ianuarie 2009, datorită unei ordonanţate de urgenţă, valoarea punctului de pensie va depăşi 7.500.000 lei vechi. „Când profesorii au făcut grevă în 2004, premierul Năstase le-a oferit  astronomica creştere de salariu de 5%! Acum, Geoană vrea 50%! Câinele moare de drum lung şi „prostănacul" de grija altuia. Să dea Geoană, că doar nu dă de la el, dar cred că tot noi vom mări mai repede salariile profesorilor!", este de părere candidatul în Colegiul 3, pentru Senat.

ANL vs locuinţe ieftine

Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, propus în plină campanie electorală pentru funcţia de premier, a declarat că îşi doreşte ca românii să participe la cercetarea spaţială. „Se vede treaba că dl. Geoană şi-a terminat treburile aci, pe Pământ, de vrea să plece în spaţiu! Alo, Pământul către Geoană! Fă-ţi rost matale de o casă personală, nu aia de la RAPPS, şi după aceea o să te credem că vrei să construieşti un milion pentru alţii!", a punctat directorul Autorităţii de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa. Dar, în opinia liberalului, nu doar acest proiect al PSD-iştilor nu este viabil. Marius Enescu consideră că promisiunile partidului de stânga au „un caracter incoerent" şi au un singur scop: să-i amăgească pe alegători. „Vor să facă 400.000 de locuinţe „ieftine" pentru tineri. Păi dacă nu vom fi noi la guvernare, să le mărim salariile tinerilor, vor rămâne goale, mai ales că băncile sunt mai reticente ca oricând la acordarea de credite! Noi credem că programul ANL este mai bun. Nu vrem să băgăm mâna în buzunarul oamenilor şi nici nu împărţim ce nu ne aparţine, conform tradiţiei comuniste, care văd că nu moare!", a continuat Enescu.

Neroziile lui Geoană

Declaraţia candidaţilor social-democraţi, referitoare la modul în care vor fi ajutaţi românii plecaţi să câştige o pâine în străinătate, care se vor întoarce în ţară din cauza crizei financiare mondiale, a fost catalogată ca fiind o „nerozie". „Suma în sine este o nerozie - nu ajunge nici să trăieşti mai bine, nici să-ţi deschizi o afacere! Nu e ceva care să atragă, iar dacă stăm să ne gândim că ar veni un milion dintr-o dată, ce facem? Cheltuim jumatate din PIB-ul României pe o fantezie de-a lui Geoană?", a menţionat Marius Enescu. Directorul ASPJ, candidat în Colegiul nr. 3, propune, în schimb, acordarea a 1.000 euro firmelor, pentru fiecare angajare a unui şomer mai vechi de trei luni, anularea impozitului pe profitul reinvestit, scăderea contribuţiei sociale cu două puncte procentuale şi altele.

Buni la împărţit răbdări prăjite

Potrivit lui Enescu, introducerea cotei unice de impozitare a permis sporirea veniturilor, în condiţiile unei relaxări fiscale. „Trebuie să ştii întâi cum se fac banii, apoi să ai grijă cum să-i cheltui! Stânga socialistă are o singură grijă: să împartă banii şi să-i cheltuie, dar nu are habar cum să-i înmulţească. Iar când se termină, încep să împartă răbdări prăjite", este de părere acesta. Deşi, la început, proiectul a fost criticat atât de PSD, cât şi de PD-L, acum, ambele partide de opoziţie îl susţin. „Noi vrem să dublăm salariile şi pensiile încă o dată până în 2012; vrem să asigurăm cel puţin 200.000 de locuri de muncă în următorii doi ani, iar eu, personal, am proiecte în Colegiul 3, care însumează peste 4.000 de locuri de muncă. Dacă nu am făcut bine ceea ce am făcut până acum, de ce nu ne-au dat jos? Puteau oricând să introducă o moţiune de cenzură, însă nu aveau ce pune în loc! Şi nici acum nu au!" a încheiat liberalul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DD 28 Nov, 2008 20:41 Treziti-va romani. Votand PNL este singura sansa sa scapam de roseata. Destupati-va, nu plecati urechea la un pui vanat si o sticla de ulei si astea din 4 in 4 ani. Cititi ziarele si judecati singuri. Votati PNL - votati scimbarea.