Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţii pentru absolvenţii clasei a VIII-a Începe evaluarea naţională cu proba la limba română

ro

25 Jun, 2012 01:00 1449 Marime text

Elevii care au terminat clasa a VIII-a au intrat în focul examenelor naţionale. Aceştia vor susţine azi proba scrisă la limba şi literatura română, primul examen din cadrul evaluării naţionale. Ca şi colegii care susţin examenele de Bacalaureat, absolvenţii clasei a VIII-a vor fi urmăriţi de camerele de supraveghere video.

De asemenea, supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de două cadre didactice de altă specializare. Frauda şi tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din sală şi acordarea notei 1 la lucrarea respectivă. Notele obţinute la examenele scrise sunt cele care se vor lua în calcul pentru media de admitere în clasa a IX-a.

În judeţul Constanţa, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean, 6.265 de elevi urmează să susţină cele două probe scrise, din care 2.318 provin din municipiul Constanţa. În judeţul nostru, lucrările vor fi corectate în şapte centre de evaluare: Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu", Colegiul Comercial „Carol I", Colegiul Tehnic „Pontica", Liceul „I. N. Roman", Grup Şcolar „C. A. Rosetti", Grup Şcolar „Emil Palade" şi Liceul Teoretic „Decebal". Fiecare centru de evaluare are arondate până la cinci centre de comunicare din cele 300, care la rândul lor au arondate până la opt unităţi şcolare. Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) a elaborat 10 variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a şi cu modelul evaluărilor internaţionale. Subiectele au un nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea în 120 de minute. Extragerea variantei de subiect va avea loc în această dimineaţă, urmând să fie transmisă către toate Inspectoratele Şcolare Judeţene. Evaluarea naţională la clasa a VIII-a va continua marţi, 26 iunie, cu proba la limba şi literatura maternă, respectiv miercuri, 27 iunie, cu proba de matematică. Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 29 iunie (până la ora 14.00). În aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00 - 18.00, pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în zilele de 30 iunie şi 1 iulie. Afişarea rezultatelor finale (după contestaţii) va avea loc în data de 2 iulie. Prima etapă de repartizare computerizată se va desfăşura până la data de 14 iulie, iar cea de-a doua până pe 23 iulie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii