Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevi internati in spital, cu toxiinfectie alimentara

ro

23 Nov, 2009 03:14 1981 Marime text

corn_si_lapte4.jpg„Cornul şi laptele" de la două şcoli generale din localităţile Piatra şi Palazu Mic au adus la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa 21 de elevi.

Vineri, 21 de şcolari din clasele V-VIII, din Piatra, şi I-IV, din Palazu Mic, au acuzat dureri abdominale, cefalee şi stări febrile, fiind transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Simptomele de toxiinfecţie alimentară au apărut la aproximativ o oră după ce elevii au mâncat iaurt, biscuiţi şi lapte, produse distribuite unităţilor de învăţământ în cadrul programului naţional „Cornul şi laptele".

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Mihaela Dinisov, a declarat, ieri, că o parte dintre elevii celor două şcoli deja au fost externaţi, iar starea celor care încă mai necesită îngrijiri în spital este una bună.

Dr. Mihaela Dinisov a mai precizat că deja au fost recoltate probe atât de la elevi, cât şi de la alimentele consumate de aceştia, însă se vor pronunţa referitor la cauza îmbolnăvirii copiilor după ce vor intra în posesia rezultatelor de laborator care vor fi gata zilele următoare.

corn_cu_lapte.jpgSe pare că elevii de la şcoala din Piatra au mâncat lapte cu biscuiţi, iar cei de la Palazu Mic, iaurt cu biscuiţi. Aşadar, este vorba atât despre spaţii diferite, însă şi despre produse diferite. Din acest motiv au fost luate probe şi de la depozitul distribuitorului care aprovizionează cu lactate unităţile de învăţământ, pentru a se vedea dacă problemele provin de acolo, şi nu din modul în care au fost depozitate alimentele.

Cu acest gen de situaţie s-au confruntat, la începutul anului şcolar, şi 21 de elevi din Tuzla, care au ajuns la spital după ce au băut lapte primit la şcoală. Mai mult, luna trecută, peste 50 de copii de la grădiniţele nr. 3 şi nr. 4 din Medgidia s-au simţit rău după ce au consumat tot produse lactate. Atunci, 12 dintre ei au fost internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii