Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevi calificaţi pentru finala Concursului Internaţional de Discurs public în limba engleză

ro

11 Mar, 2012 20:41 2218 Marime text
concurs_engleza_-_Liceul_Mircea_01.jpgLa Concursul Internaţional de Discurs public în limba engleză - etapa regională, care a avut loc sâmbătă, la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", zece elevi s-au calificat pentru semifinala de la Bucureşti. Etapa naţională se va desfăşura pe 15 martie. Şase dintre cei zece elevi calificaţi sunt din judeţul Constanţa.

Sâmbătă, s-a desfăşurat etapa regională a Concursului Internaţional de Discurs public în limba engleză, care a fost găzduită de Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân". Colegiul găzduieşte acest concurs internaţional începând din 2005 şi a trimis elevi la etapa internaţională de la Londra, de unde s-au întors cu premii importante. Aşadar, elevii constănţeni s-au întrecut cu elevii altor 7 judeţe din regiunea sud-est, câştigătorii urmând să concureze în cadrul semifinalei din 15 martie de la Bucureşti pentru un loc la etapa naţională, care va avea loc la Palatal Parlamentului în data de 16 martie. Din juriu vor face parte: ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, ataşatul Cultural al Ambasadei SUA la Bucureşti, directorul Consiliului Britanic Bucureşti, reprezentantul preşedinţiei, inspectorul general de limba engleză din MECTS. Primul clasat la naţională va merge la faza internaţională din 14-18 mai, care va avea loc la Londra. Premiul primului clasat la etapa internaţională va fi acordat de prinţul Phillip, Duce de Edinburgh, care este preşedintele internaţional al ESU (English Speaking Union) al cărei membru instituţional este şi Colegiul „Mircea cel Bătrân" încă din 2005.

Cei zece elevi sunt:

Diana Banias de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", cu discursul „The search for happiness", Iuliana Costaş de la Liceul Teoretic „Ovidius" - „The Spirits' Path", Gabi Ionuţ Lipan (favourite speaker) de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu" - „Life experience", Ana Maria Olaru de la Colegiul „Mircea cel Bătrân" - „The hope of a new generation", Bianca Evelyn Paris de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" - „Discovering your voice", George Ioan Păiş (favourite speaker) de la Liceul Teoretic „Ovidius" - „The never-ending search", Tudor Gheorghişor de la Colegiul „Gheorghe Murgoci" (Brăila) - „Radian living, learning and discerning", Alexandru Ovidiu Stoica de la Colegiul „Gheorghe Murgoci" (Brăila) - „Learning from those younger than us", Mihai Stancu de la Colegiul „Barbu Ştirbei" (Călăraşi) - „Generation One" şi Lavinia Constandache de la Liceul „Carol I" (Feteşti) - „Youth = inspiration".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii