Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eleva de nota 10, Ioana Olăraşu, de la Liceul Teoretic Callatis „Am învăţat continuu. Nu am făcut nicio meditaţie" (galerie foto)

ro

05 Jul, 2011 00:00 3659 Marime text
cap_8.jpgIoana Olăraşu, de Liceul Teoretic Callatis din Mangalia, este sigurul elev constănţean care a luat bacalaureatul cu media zece. Eleva a absolvit cu media 10 clasa a XII-a, profil Umanist, Ştiinţe Sociale.

„Nu mă aşteptam să iau punctajul maxim, deoarece oricât de mult nu ai scrie la un subiect, întotdeauna există riscul de a omite ceva. Dar a fost o surpriză plăcută pentru mine, când am văzut rezultatele. Părinţii s-au bucurat enorm pentru reuşită, sunt fericiţi. De asemenea, şi prietenii au apreciat succesul meu şi nu fost invidioşi", ne-a povestit Ioana. Fiind întrebată care este succesul reuşitei la bacalaureat, Ioana ne-a dezvăluit că nu a făcut nicio meditaţie. „În cursul anului de învăţământ, am învăţat aşa cum o făceam de obicei, iar înainte de examene, timp de două săptămâni, am învăţat la foc continuu. Nu am făcut nicio meditaţie", ne-a mai spus tânăra. Ioana este pasionată de psihologie, drept pentru care a participat, doi ani la rând, la Faza Naţională a Olimpiadei de Psihologie, la care a obţinut menţiuni. În afară de psihologie, Ioana a mai cochetat cu şahul. „Joc şah din clasa I. În anii 2006 şi 2009, cu echipa Callatis Mangalia am obţinut titlul de campioni naţionali. În anul 2006, la Finalele Campionatului Naţional pentru Copii şi Juniori «Dezlegări la şah», am luat medalia de aur. În 2008, am câştigat medalia de bronz la Finalele Campionatului Naţional de Şah practic pentru copii şi juniori", ne-a mai dezvăluit Ioana. Despre anii de liceu, adolescenta ne-a spus că au fost cei mai frumoşi. „Am avut parte de profesori buni, care m-au îndrumat şi care mi-au rămas prieteni. În ceea ce priveşte sistemul de învăţământ de la noi din ţară, cred că mai trebuie de lucrat la metodele de predare şi la structurarea materiei. Liceenii au de învăţat multă materie, iar mulţi dintre colegi o considerau inutilă", a menţionat eleva de nota 10. Cât priveşte viitorul ei academic, Ioana va urma facultatea de Psihologie de la Universitatea Bucureşti. Doar că emoţiile pentru Ioana nu s-au terminat aici. Ea va mai susţine un examen de admitere, în perioada 13-20 iunie, la Universitatea Bucureşti. „Sunt mulţumită de mine şi de această reuşită. Dar, mai mult, mă bucură că am cu cine împărtăşi această reuşită: cu părinţii care sunt alături de mine şi cu prietenii adevăraţi", a conchis Ioana.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pr. Nicusor Stroe 05 Jul, 2011 23:05 Dumnezeu sa-ti lumineze calea vietii si sa-ti dea darul deosebirii duhurilor ca sa alegi totdeauna in deplina cunostinta, fara inselare.