Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două bucătărese, identificate cu stafilococ auriu Analizele au făcut lumină în cazul toxiinfecţiei alimentare, la Colegiul Pedagogic

ro

06 Nov, 2013 00:00 2205 Marime text
Săptămână trecută, cinci elevi de la Colegiul Pedagogic Constantin Brătescu au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase cu simptome de greaţă şi vărsături.
 

În cursul zilei de ieri, unitatea şcolară a primit rezultatele anchetei legate de suspiciunile de toxiinfecţie alimentară a unora dintre elevii care au servit masa la cantina colegiului, anchetă derulată de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa. Conform rezultatelor, cele două bucătărese care lucrează la cantina colegiului au fost identificate cu stafilococ auriu, în exudatul faringian şi nazal. Cei doi angajaţi au fost amendaţi cu câte 400 de lei de către Inspecţia Sanitară de Stat.

De asemenea, Consiliul de Administraţie al instituţiei se va întruni pentru a analiza situaţia celor doi angajaţi ai unităţii şi pentru a lua măsurile corespunzătoare. „Cele două angajate au fost scoase din colectivitate, urmând să revină în momentul în care probele medicale atestă absenţa stafilococului, recomandarea medicului fiind de a urma tratament cu antibiotic”, a declarat directorul unităţii şcolare prof. dr. Anamaria Ciobotaru. Reamintim că în cursul zilei de miercuri, 30.X.2013, 160 de elevi ai Colegiului Pedagogic au servit masa în cantină. Câţiva dintre aceştia au acuzat stări de vomă. Pe 31 octombrie, dintre cei 160 de copii care au servit masa la cantină, 44 au absentat. Vineri, 1 noiembrie, o parte dintre aceştia s-au întors deja la şcoală. Doi dintre cei 160 de elevi care au servit masa la cantină au fost diagnosticaţi cu stafilococul klepsiela în coprocultură. Niciunul dintre ei nu este internat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii