Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din nou acasă! Harry Tavitian a primit titlul de cetăţean de onoare al Constanţei în aplauzele iubitorilor jazz-ului (galerie foto)

ro

01 Dec, 2011 01:00 2069 Marime text

tavitian_-_harry.jpg„Ca fiu al Dobrogei, consider această invitaţie ca o întoarcere acasă. Ca o reparaţie morală, îl am din nou ca invitat de onoare pe Anatoly Vapirov, cu care cânt de mai bine de 20 de ani", nota maestrul Tavitian pe blogul său zilele trecute, în avanpremiera spectacolului care marchează reîntoarcerea acasă după lunga pribegie dictată, de ce nu, şi de factorul politic.

În urmă cu 10 ani, Stelian Duţu, pe atunci preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, îi anula lui Tavitian un spectacol de Crăciun pentru că fusese sponsorizat de un duşman politic al primului - Viorel Marian Pană. În această seară, Harry Tavitian a strălucit din nou acasă pe scena Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski", unde i-a fost înmânat şi titlul de cetăţean de onoare al Constanţei, distincţia fiindu-i acordată scriptic încă din luna februarie a acestui an. Invitaţii lui Harry Tavitian au fost: pianista constănţeană Delia Pavlovici, percuţionistul Corneliu Stroe, împreună cu care Harry a improvizat pe scenă un moment în memoria lui Johnny Răducanu, directorul Muzeului de Artă din Constanţa, Doina Păuleanu, care a lansat volumul „Cazinoul din Constanţa. Boemă, loisir şi patrimoniu european la Marea Neagră", graficianul Ion Tiţoiu, care a prezentat o expoziţie de grafică. Seara a fost însoţităde comentariile lui Sorin Antohi - istoric al ideilor, vechi şi avizat fan de jazz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii