Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Designerii romani, anonimi pentru italieni

ro

21 Jul, 2008 00:00 1535 Marime text
Atasamente: 1216578097.pdf
1216578107.jpg

Spectacolul de haute couture "Moda e musica sotto le stelle" a adus pe litoral numeroase personalitati ale vietii publice autohtone.

Se pare ca vip-urile au fost curioase in privinta noilor tendinte din moda italiana, din moment ce s-au imbulzit sa asiste la show-ul ce a avut loc sambata seara in piateta Cazinoului din Mamaia. Ministrul Cristian David, insotit de sotia sa, Vanda Vlasov, Irinel Columbeanu, Cristian Borcea, Peter Imre si Marina Melescanu, primarul din Eforie, Ovidiu Brailoiu, Joshua Castellano, fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, Roxana Iliescu, Livia Dila si Mirco Maschio au fost numai cateva dintre vedetele prezente la eveniment. Edilul Radu Mazare a venit insotit de fiul sau, Raducu si de mama sa. "Nu ma prea pricep la moda, insa am invatat si eu ca in seara asta sunt prezentate creatii haute couture si pe care nu le poarta nimeni pe strada. Eu nu am vazut nicaieri sa se poarte asa ceva. Eu am vazut in multe orase europene lumea imbracata mult mai sport, mult mai putin eleganta si dichisita ca in Romania. Sa va dau un exemplu. In fata mall-ului nou, investitorii au pus piatra cubica, iar femeile se plangeau, iar ei nu intelegeau de ce, pentru ca ei sunt investitori israelieni, iar la ei aproape toata lumea umbla incaltata cu sandale si bocanci. Si in Europa occidentala la fel. La noi femeile se imbraca foarte frumos si foarte elegant. Le-am spus sa faca niste cai de acces din granit pentru ca doamnele isi vor rupe tocurile si nu vor mai veni la cumparaturi. Iar ei au inceput sa faca lucrul asta", a spus Mazare.

Zana scaunelor epuizate

Edilul a vorbit cu oaspetii de vaza, s-a intretinut cu cateva domnisoare prezente la eveniment, apoi s-a asezat cumintel la locul lui si a urmarit spectacolul. Insa, nu a avut rabdare sa astepte finalul lui si a plecat inainte de penultima prezentare. In timpul show-ului a aparut si sora Monicai Columbeanu, Ramona Gabor, insotita de o prietena. Andreea Marin-Banica, prezentatoarea evenimentului, si-a ales o vestimentatie mai mult haute decat couture. Ciudatele tinute ale "zanei surprizelor" i-au facut sa chicoteasca pe cei prezenti in piateta Cazinoului. Dar si spusele prezentatoarei de televiziune au starnit la un moment dat hohote de ras: "Va multumim ca ati ales sa stati in picioare sa vedeti spectacolul, pentru ca scaunele sunt epuizate", a ciripit Andreea, gandindu-se probabil la oboseala acumulata de obiectele de mobilier. Publicul a putut admira creatiile a sase designeri italieni, Giovanni Cavagna, Gianni Calignano, Marella Ferrera, Fausto Sarli, Renato Balestra, Farhad Re, dar si colectia unei tinere stiliste romance, Mihaela Drafta.

"Baiatul Catalin", ilustru necunoscut

Vedeta serii a fost o rochie "Blu Balestra", in valoare de 60.000 de euro, pe care a prezentat-o Monica Columbeanu, sub privirile fermecate ale sotului sau, Irinel. Despre creatia impodobita cu cristale Swarovski se spune ca ar fi fost conceputa special pentru un star hollywoodian. Insa, vedeta internationala, a carei identitate nu a fost dezvaluita de reprezentantii casei de moda, a ramas insarcinata si nu a mai putut purta pretioasa rochie. Atmosfera a fost intretinuta de baletul televiziunii nationale italiene, de trupa Drummers si de cantareata Nadia Straccia. "Aceste prezentari lanseaza liniile generale in moda si tendintele pentru fiecare sezon. Ar fi de dorit ca lumea sa vada tendintele care sunt lansate cu aceste lansari. Nu sunt fashion victim, insa incerc sa urmaresc tendintele. Sotia mea este mult mai la curent cu ceea ce se intampla in moda, asa ca nu pot face altceva decat sa-i urmez sfaturile. Este stilistul meu personal", a declarat ministrul de Interne, Cristian David, venit special pe litoral pentru acest eveniment. In ceea ce-i priveste pe creatorii autohtoni de moda, acestia nu si-au facut simtita prezenta la eveniment. Si asta poate pentru ca designerii italieni nu stiau de existenta vreunuia de pe la noi. "Pe baiatul ala, Catalin (n.r. – Botezatu) l-am cunoscut vineri. In rest nu am auzit de nimeni", a declarat fiica lui Renato Balestra, Federica.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii