Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel Pacienţii au avut un meniu delicios, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL (galerie foto)

ro

02 Jul, 2012 01:00 2755 Marime text
cantina.jpgPiept de pui la grătar, iahnie de fasole cu cârnaţi trandafir, musaca de cartofi cu carne, dulciuri, cozonac şi ruladă de casă cu cremă, acestea sunt bucatele din care au mâncat, vineri, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, pacienţii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul de Boli Infecţioase. Pacienţii au fost răsfăţaţi de Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care oferă meniuri deosebite în zilele de sărbători religioase sau laice de peste an.

Deoarece vineri lumea creştină i-a sărbătorit pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, meniul servit de Arimex Comexim 2000 SRL bolnavilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul de Boli Infecţioase a fost unul delicios, cu mâncare tradiţională românească. Din meniul pacienţilor de la cele două unităţi sanitare nu au lipsit pieptul de pui la grătar, iahnia de fasole cu cârnaţi trandafir, musacaua de cartofi cu carne, dulciurile, cozonacii şi rulada de casă cu cremă. La micul dejun, pacienţii au servit ceai cu lămâie, margarină, gem, şuncă presată, crenvurşti, brânză de vaci şi brânză topită. La supliment, bolnavii au primit biscuiţi, lapte, iaurt şi biscuiţi Eugenia. Şi prânzul a fost variat şi delicios pentru cei circa 800 de pacienţi internaţi la cele două spitale. La prânz, pacienţi au servit ciorbă ţărănească de văcuţă, supă ţărănească de văcuţă, iahnie de fasole cu cârnaţi trandafir, musaca de cartofi cu carne, cartofi la cuptor cu rozmarin şi friptură de pui, ostropel, cartofi la cuptor cu rozmarin şi brânză de vaci şi piept de pui la cuptor şi cartofi franţuzeşti. La desert, societatea Arimex Comexim 2000 SRL le-a servit bolnavilor ruladă de casă cu cremă de cacao, plăcintă cu mere şi fructe. Cina a fost şi ea specială. Pacienţii internaţi în cele două unităţi sanitare au primit salată orientală, pilaf cu legume şi friptură, pui la tavă, precum şi budincă de orez cu mere şi dovleac. De la masa de seară nu a lipsit nici desertul. Astfel, societatea Arimex Comexim 2000 SRL a pus pe masa bolnavilor cozonac cu nucă, rahat şi cacao. Pentru ca bucatele să fie primite cum se cuvine, acestea au fost sfinţite de preoţii Gigi Cristea şi Ştefan Mircea, de la capela Spitalului Judeţean. „Vreau să le mulţumesc Arhiepiscopiei Tomisului, echipei Dobrogea, care ne-a donat 500 de cozonaci, şi echipei Selgros", a declarat Petre Preda, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.

Alocaţia de hrană rămâne aceeaşi

Cât priveşte adresa pe care societatea Arimex Comexim 2000 SRL a trimis-o ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, prin care a cerut majorarea alocaţiei de hrană, dată fiind creşterea haotică şi în cascadă a preţurilor la alimentele de bază, răspunsul încă nu a apărut. „Domnului ministru Vasile Cepoi îi transmitem că ne-am bucura sincer pentru domnia sa dacă ar fructifica şansa ce i s-a oferit pentru a repara nedreptatea făcută tuturor celor aflaţi în suferinţă, în sensul de a actualiza alocaţia de hrană la nivelul decenţei", a mai precizat Petre Preda. La ora actuală, alocaţia de hrană pentru un pacient comun este de 5,64 de lei pe zi. Aceasta ar trebui majorată minim cu 30%, pentru ca pacienţii să se bucure de o masă decentă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii