Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Sfântul Andrei şi de 1 Decembrie Arimex Comexim 2000 SRL a pregătit bucate delicioase pentru pacienţii de la Constanţa

ro

30 Nov, 2015 00:00 3638 Marime text
Pacienţii constănţeni au parte, la fiecare sărbătoare laică sau religioasă, de meniuri deosebite oferite de Arimex Comexim 2000 SRL.

Păstrăv la cuptor cu legume şi lămâie, pulpe de pui la cuptor şi piure de cartofi, prăjitură cu fructe exotice, mămăliguţă cu brânză proaspătă de vaci şi smântână cu ficăţei de pui la cuptor -sunt câteva dintre bucatele pe care societatea Arimex Comexim 2000 SRL le va oferi pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi celor de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei şi de Ziua României, 1 Decembrie.

 
Pacienţii din cele două unităţi sanitare au parte, la fiecare sărbătoare laică sau religioasă, de meniuri speciale, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care le asigură hrana zilnică. Astfel, astăzi, de Sfântul Andrei, la micul dejun, cei aflaţi pe patul de spital vor fi serviţi cu ceai cu lămâie, margarină, telemea, brânză de vaci, caş proaspăt de vacă, salam, parizer, brânză topită, ouă fierte, iar la supliment - biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural.
 
Pe masa de prânz, pacienţii celor două unităţi sanitare vor primi borş lipovenesc de crap, supă de dovlecei cu smântână, supă de pasăre cu găluşte, supă pescărească de peşte, supă de legume cu tăiţei, păstrăv la cuptor cu legume şi lămâie, trunchi de cod la tavă cu mămăliguţă, mujdei de usturoi cu lămâie, pulpe de pui la cuptor şi piure de cartofi, trunchi de cod la tavă cu cartofi natur şi lămâie, ficăţei de pui în sos ostropel şi piure de cartofi, hamburger de pui cu piure de cartofi, friptură de pui şi cartofi la cuptor, cartofi copţi cu brânză de vaci, salată de murături asortată, salată de varză albă, iar la desert - compot de ananas cu kiwi, struguri, piersici, măr copt cu stafide, prăjitură cu fructe exotice, tort mascarpone cu fructe confiate, napolitane cu fructe/cacao.
 
De la cină nu vor lipsi ceaiul cu lămâie, salata orientală cu friptură de pui la tavă, mămăliguţă cu brânză proaspătă de vaci şi smântână, ficăţei de pui la cuptor, mămăliguţă cu brânză telemea şi smântână, spaghete milaneze cu şuncă, salam, caşcaval, spaghete gratinate cu pulpe de pui la cuptor, spaghete cu brânză de vaci, pulpe de pui la tavă cu piure de cartofi, budincă de orez cu mere şi dovleac, ficăţei de pui în sos de vin şi pilaf cu ciuperci, iar la desert - biscuiţi.
 
Şi pentru ca tradiţia creştină să fie respectată, preoţii Gigi Cristea şi Iulian Nedelcu vor sfinţi toate bucatele.
 
„Mulţumim din nou Arhiepiscopiei Tomisului, echipei Dobrogea SA şi echipei Selgros Cash & Carry pentru grija şi sprijinul acordat. Tuturor pacienţilor internaţi le dorim însănătoşire grabnică şi îi rugăm pe bunul Dumnezeu şi pe Maica Domnului să le tămăduiască sufletele şi trupurile, să le dăruiască pace sufletească, să le dea putere să învingă toate greutăţile zilelor ce vor urma. Şi fie ca Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, apostolul românilor, care, acum aproape 2.000 de ani, în Dobrogea şi la Gurile Dunării, a vestit Evanghelia lui Hristos pentru prima oara pe pământul ţării noastre, să fie veşnic rugător şi sprijinitor al nostru către Părintele din ceruri. Iar noi suntem datori să învăţam copiii frica Domnului. Să facem misiune şi apostolat prin şcoli, prin spitale, prin casele creştinilor, prin milostenii şi cărţi sfinte ortodoxe. Dar mai ales în casele noastre. Să punem în această seară, fiecare dintre noi, cu dragoste şi credinţă, grâul la încolţit, spre a dobândi rodul cel bun. Să trăim astfel cu Hristos, să ajutăm la mântuirea copiilor noştri şi a celor din jur“, a declarat Virgil Drăghici, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii