Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daruri pentru olimpici si copiii cu dizabilitati, la Cumpana (galerie foto)

ro

01 Aug, 2009 02:10 1461 Marime text

cumpana.jpg#„Cumpăna este unul dintre cele mai frumoase locuri din ţară, cu oameni harnici, de la care cei mici să ia exemplu"

„La Cumpăna nu se fac diferenţieri între turci, rromi, tătari. Toţi sunt oameni", a declarat primarul localităţii, ec. Mariana Gâju. Iar afirmaţiile sale au fost susţinute de evenimentul emoţionant care a avut loc ieri, la Cumpăna.

Acţiunea umanitară a fost organizată la iniţiativa instituţiei Avocatul Poporului şi susţinută de Mariana Gâju. Datorită acestei colaborări, 50 de copii din localitate au venit însoţiţi de mămici la Căminul Cultural, unde au primit daruri. Organizatorii evenimentului au încercat să smulgă de la micuţi un zâmbet, pe unii să-i facă să simtă că munca le-a fost răsplătită, iar pe alţii să-i facă să se simtă iubiţi. Acţiunea umanitară s-a îndreptat către copiii cu dizabilităţi, copiii care provin din familii cu probleme sociale sau adolescenţi merituoşi care au fost premiaţi la olimpiade naţionale şi judeţene. Pe scurt, au fost premiaţi numai copiii de nota zece. Ei au primit obiecte vestimentare, încălţăminte, produse de igienă personală, rechizite şi dulciuri.

Sprijinul umanitar a fost oferit dintr-un fond special al Avocatului Poporului, după cum a declarat Mihail Gondoş, adjunct al acestei instituţii. Alături de Mariana Gâju s-a găsit şi Felicia Nedea, expert-coordonator Biroul Teritorial Constanţa, Andreea Băicoianu - consilier, Nicolae Plaveţ - expert, şi directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului din Constanţa, Petre Dinică. „Cumpăna este unul dintre cele mai frumoase locuri din ţară, cu oameni harnici, de la care cei mici să ia exemplu", a declarat, în cadrul acestui eveniment, adjunctul Avocatului Poporului. În semn de recunoştinţă, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, i-a înmânat acestuia o mapă de prezentare a localităţii şi un album al Constanţei.

Evenimentul umanitar a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, în colaborare cu Şcoala Generală cu clasele I-VIII din localitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii