Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuprinşi de flăcările eolienelor în parcul de la Mihai Viteazu Cetăţean spaniol, transferat în stare gravă la Spitalul de arşi din Bucureşti

ro

27 Oct, 2012 02:25 1409 Marime text
La începutul acestei săptămâni, în parcul eolian de la Mihai Viteazu s-a produs un accident de muncă, în care au fost implicaţi un cetăţean spaniol şi unul român. Torio Magdaleno Bernado Jose, angajat al societăţii spaniole Global Energy Services Siemsa SA, şi Florin Popescu, angajat al societăţii Global Services Provider SRL, au suferit arsuri de gradul II şi I în timp ce efectuau lucrări de mentenanţă la o turbină eoliană.

Cei doi au urcat în nacela turbinei pentru a verifica de ce nu este curent. În acest timp, susţin reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa, s-a produs un arc electric, care a aprins hainele spaniolului. „Cele două persoane au decis să schime o componentă în turbina eoliană II-8. La un moment s-a produs un arc electric, care a declanşat o flamă. Hainele cetăţeanului spaniol au luat foc. Colegul său a încercat să folosească extinctorul, dar a luat şi el foc", a declarat Marian Becheanu, inspector şef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa.

Ambele victime au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Pe data de 24 noiembrie, cetăţeanul spaniol, care a suferit arsuri de gradul III şi IV, a fost transferat la o Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti. Reprezentanţii unităţii sanitare sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire ale pacientului. Mai mult, familia doreşte transferul lui Torio Magdaleno Bernado Jose la un spital din Spania. Colegul acestuia, Florin Popescu a fost externat în cursul zilei de miercuri.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa a demarat o anchetă pentru a stabili se face vinovat de producerea accidentului de muncă. Am încercat să obţinem şi o declaraţie de la reprezentanţii societăţii Global Services Provider SRL, însă datele de contact ale acesteia nu sunt făcute publice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii