Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum ne facem că facem treaba bine şi Dorel are mereu de lucru Pasarela din Mamaia şi reabilitarea a II-a (galerie foto)

ro

03 Jul, 2013 00:00 6930 Marime text
La începutul primăverii, cotidianul ZIUA de Constanţa semnala starea critică în care se afla pasarela din staţiunea Mamaia, obiectiv realizat din bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (80%) şi din bugetul local (20%). Valoarea investiţiei s-a ridicat la aproximativ 4,6 milioane de lei.

Mai exact, în această primăvară, la nici măcar un an de la inaugurare, bara de protecţie a pasarelei a început să ruginească, iar accesul pe acest obiectiv se făcea, în primele zile ale lunii aprilie, prin apă. Acest aspect a fost cauzat de modificarea nivelului mării, urmare a unor fenomene meteo la care constructorii pasarelei se pare că nu s-au gândit. La momentul respectiv, Primăria Constanţa a completat spaţiul rămas liber între pasarelă şi ţărm cu saci de nisip şi nişte scânduri. Între timp, sacii de nisip de sub scânduri, aşezaţi de o echipă celebră de Doreli, s-au deplasat sub presiunea apei. Ieri, însă, surpriză: mai mulţi muncitori, alţii decât cei pe care i-am văzut pe aici, lucrau de zor refacerea accesului pe pasarelă. Aceştia au montat structuri de oţel, pe care ulterior au aşezat scânduri pentru podeaua de circulaţie.

„Este vorba despre refacerea accesului pe pasarelă, iar lucrarea este realizată de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral”, ne-a explicat Ionel Pilat, directorul executiv al Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa. La rândul său, purtătorul de cuvânt al ABADL, Cristian Anton, a precizat că se lucrează la un tronson de acces, care va uni pasarela cu plajă. „Din cauza erodării plajelor se face o nouă cale de acces pe această pasarelă. Lucrarea va fi gata în cel mai scurt timp. Cât priveşte valoarea investiţiei, aceasta va fi calculată la sfârşitul lucrărilor”, ne-a spus Cătălin Anton, căruia am fost nevoiţi să-i repetăm întrebarea de două ori.
Numai că nimeni nu ştie de ce o lucrare finanţată de Primăria Constanţa şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului este acum executată, în completare cu bani de la ABADL.
Poate o veni George Papari, actualul director general al acestei instituţii, să explice mai clar despre ce este vorba.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eu 03 Jul, 2013 06:22 cum bai sa construiesti pasarela mai scunda decat trebuie? de rasul curcilor!