Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum arată nou-născutul simulat pentru experimente medicale

ro

11 Oct, 2012 01:00 2533 Marime text
spital1.jpgSăptămâna aceasta, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa organizează un Curs de formare profesională continuă pentru medici neonatologi, pediatri, obstetricieni, medici de familie, asistente medicale sau moaşe. Tema cursului este „Probleme şi noutăţi în îngrijirea nou-născuţilor şi a prematurilor".

Astfel, 35 de medici şi asistente din Constanţa şi Iaşi participă la acest curs de formare profesională. Cursanţii au la dispoziţie un nou-născut simulat, pe care fac practica. „Bebeluşul-păpuşă simulează anumite simptome, iar medicii trebuie să pună diagnosticul corect", a explicat Livia Frăţiman, şefa secţiei de Neonatologie. Examinatorii setează diverse patologii, iar simulatorul se va purta conform afecţiunilorcomandate. Rolul cursantului este de a pune în aplicare corect manevrele pentru rezolvarea patologiilor.

 spital.jpg

Simulatorul nou-născuteste primul în România la ora actuală şi face parte dintr-un proiect ce are ca scop realizarea unui centru de simulare. La sfârşitul acestui curs, nou-născutul simulat va fi reîntors maternităţii „Al. Cuza" din Iaşi. Simulatorul nou-născutconţine tot felul de senzori, începând de la senzorii pentru gazele medicale, respiră, este dotat cu o parte hidropneumatică, care produce zgomoteleintestinale, bătăile cardiace, respiraţia, susţine un sistem circulator prin care este introdus un sânge virtual.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii