Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„CTV dăruieşte!" (video)

ro

23 Dec, 2010 03:12 3793 Marime text
Siminoc_Galesu_Final_1.jpgCampania „CTV dăruieşte!" a ajuns la momentul mult aşteptat, şi anume cel al întălnirii dintre copii şi moş crăciun. Caravana s-a îndreptat prima dată spre familiile din Siminoc şi Galeşu, două din cele 5 cazuri selectate de noi ptr campanie. După 3 săptămâni agitate, în care echipa CTV a fost într-un adevărat maraton al pregătirilor, putem spune că efortul a meritat, dacă ţinem cont de lacrimile şi ţipetele de bucurie ale copiilor. Constanţa TV şi-a dorit să le ofere, anul acesta, un Crăciun plin de culoare, un Crăciun cu mâncare pe masă, daruri sub pomul de iarnă şi căldură în case. Şi a reuşit. Aceste familii au anul acesta cele mai frumoase sărbători, de fapt, au primul crăciun adevărat din viaţa lor.

Siminoc_Galesu_Final_3.jpgZiua 0, sau hai să spunem momentul mult aşteptat. Încă de la primele ore ale dimineţii un convoi de maşini aştepta în faţa televiziunii să fie încărcate cu darurile pregătite de noi şi să pornească spre destinaţie. Am încărcat pachetele, am planificat rutele, ordinea maşinilor şi am pornit la drum. Prima oprire a fost la Siminoc, la Maria Sandu şi Mihai Ştefan şi cei 3 copii ai lor. Până deunăzi aceşti oameni nu aveau ce să le pună copiilor pe masă, fiindcă trăiesc într-o sărăcie cruntă. Şi totuşi un zvon de prin vecini îi anunţa că avea să se întâmple ceva. Când caravana a intrat în sat, toţi copiii au început să strige de bucurie. Iar la vederea noastră, mama micuţilor a început să plângă. Conform scenariului stabilit dinainte, copiii au fost urcaţi în maşina jandarmilor şi plimbaţi prin sat. În tot acest timp, în căsuţa dărăpănată era împodobit bradul, primul din viaţa acestor copii. Când totul a fost gata, au intrat în casă şi copiii. Bradul împodobit i-a făcut să zâmbească. Acum era mai mult ca sigur că moş crăciun e prin apropiere, iar ei îl aşteptau cu aceeaşi speranţă şi cu acelaşi dor din anii trecuţi, chiar dacă până acum nu a venit niciodată la ei. Anul acesta moşul a fost adus de campania „CTV dăruieşte". Nesperarat, neaşteptat... Bucuria celor mici a fost fără margini. Campania „CTV dăruieşte!" a reuşit să le aducă acestor oameni lacrimi de bucurie pe feţele atât de triste şi, fără să exagerăm, le-a făcut primele sărbători fericite din viaţa lor. Au avut un brad împodobit care, ca niciodată, a făcut lumină în casă. Şi asta pentru că, datorită unor oameni cu suflet mare, familia din Siminoc a primit un generator electric.

Siminoc_Galesu_Final_4.jpgMai mult, vor avea, lemne pentru a face focul, dar şi materiale de construcţie pentru a ridica o cameră ptr copii. Caravana CTV DARUIESTE a dus familiei din Siminoc cutii întregi cu alimente, dulciuri, îmbrăcăminte şi încălţăminte, astfel încât în această iarnă micuţii să nu ducă lipsă de nimic.

Caravana „CTV dăruieşte!" a ajuns şi la familia Bucatariu din Galeşu. Şi aici acelaşi scenariu: copiii au fost plimbaţi cu maşina jandarmilor, iar în tot acest timp ajutoarele moşului împodobeau bradul de Crăciun.

Bucuria acestor copii nu mai are nevoie de niciun comentariu.

Siminoc_Galesu_Final_2.jpgCampania CTV DARUIESTE a adus familiei din Galeşu un generator electric, care să le poată lumina casa în fiecare seară, lăzi întregi cu îmbrăcăminte, încălţăminte, dar şi dulciuri, sucuri şi mezeluri ptr ca masa de crăciun să fie îndestulată. Ptr familia Bucatariu, acesta este primul crăciun adevărat din viaţa ei. Campania CTV DARUIESTE a avut afectul scontat, şi anume acela de a aduce în casele unor oameni loviţi de soartă sărbători fericite şi îmbelşugate, şi, nu în ultimul rând, zâmbete şi lacrimi de bucuie pe chipurile lor. „CTV dăruieşte" continuă. Încă 3 familii îl aşteaptă acum pe moş crăciun, iar caravana noastră e pregătită să ajungă la ele.

*** Această campanie nu ar fi fost posibilă fără ajutorul dvs, telespectatorii noştri fideli, dar şi al prefectului Claudiu Iorga Palaz, al Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis" Constanţa, al voluntarilor Filialei Constanţa a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, al echipajelor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea şi al celorllaţi sponsori. Pe această cale vă mulţumim încă o dată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii