Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii spitalizati cu toxiinfectie alimentara, intr-o stare ameliorata

ro

01 Sep, 2009 17:41 1865 Marime text

spitalul-clinic-de-boli-infectioase.jpgStarea de sănătate a celor 12 copii internaţi cu toxiinfecţie alimentară la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, în noaptea de luni spre marţi, după ce au mâncat la o terasă din Eforie Nord, este în ameliorare, a declarat directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP), dr. Mihaela Dinisov.

Potrivit acesteia, 'pacienţilor li s-a administrat tratament simptomatic şi de susţinere - hidratare, antispastice, sub care au avut o evoluţie favorabilă', ei putând fi externaţi în următoarele două, trei zile.

Copiii spitalizaţi au vârsta cuprinsă între 10 şi 15 ani şi fac parte dintr-un grup de 50 de sportivi dansatori, din Bucureşti, care au fost cazaţi, pe 27 august, la Hotelul Uranus din Eforie Nord. Sportivii au mâncat în acelaşi loc, la Braseria Pescăruş.
După ce au mâncat caşcaval pane, cartofi prăjiţi, supă de legume şi prăjitură, sportivii au început să se simtă rău, acuzând, potrivit dr. Dinisov, 'febră, cefalee, dureri abdominale, greaţă, vărsături, diaree, semne de deshidratare'.

O echipă a DJSP Constanţa a demarat o anchetă în acest caz, printre măsurile luate fiind verificarea condiţiilor igienico-sanitare şi recoltarea de probe din alimentele de la Braseria Pescăruş.

AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii