Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copii cerşetori (video)

ro

10 Nov, 2010 02:57 3618 Marime text
Copii_Cersetori_1.jpgDurerea se citeşte de multe ori pe chipul lor, mult prea tânăr pentru o povară a vieţii atît de grea. Copiii cerşetori invadează străzile oraşului şi sunt mereu de găsit în intersecţii sau în apropierea centrelor comerciale. Din când în când cineva işi face milă şi le dă un ban sau ceva de mâncare. Dar micuţii nu se bucură de cele primite, pentru că banii ajung în buzunarele părinţilor, care în loc de hrană îi cheltuie pe alcool.

Copii_Cersetori_2.jpgSunt mici, dar sunt obişnuiţi să stea pe străzi. În timp ce alţi puşti de vârsta lor, merg la şcoală sau primesc cele mai scumpe jucării, aceşti copii întind mâna prin inetersecţii sau prin pieţe, pentru o bucată de pâine. Pot doar să viseze la o viaţă normală şi se uită cu ochii în lacrimi la alţi copii care nu poartă pe umeri povara lor. Problema, de fapt, o reprezintă părinţii, cei care îi trimit cu bună ştiinţă la cerşit, deşi apoi în loc de mâncare, cumpără alcool.

Amb. De ce-i trimiti la cersit - nu avem din ce trai....

amb. Stii ca pot fi loviti de masini - nu ca nu-i trimitem pe strada

Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului spun că primul lucru pe care îl pot face este să-i consilieze pe părinţi pentru a-i determina să nu-şi mai exploateze copii.

Sincron. Roxana Onea, purt.cuv. DGASPC cta - exista legal posibilitatea de instituire a unei masuri de protectie, supraveghere specializata la domiciliu...cu poliţia

sincron. Agent principal Bogdan Păduraru, purt.cuv. IPJ Cta - politistii constantei organizeaza actiuni pe linia prevenirii cersetoriei, in cazul minorilor daca se dovedeste ca parintii i-au determinat sa practice cersetoria, primesc amenzi de la 100 -500 lei

Cum legile sunt prea blânde, un lucru este clar. Copiii vor cerşi în continuare în pieţe şi în cele mai aglomerate intersecţii din oraş. Iar pentru că părinţii refuză să muncească, singurele venituri ale acestora sunt banii strânşi de copii, de aceea micuţii vor îndura mulţi ani această umilinţa.

T. Chinuiţi de mici

R. Mirela Miuţu

C. Iulian Vârlan

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii