Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consum de alcool, discriminare şi însuşire de bunuri găsite Ce a raportat Inspectoratul Şcolar Judeţean Ministerului Educaţiei

ro

14 Jun, 2012 01:00 3077 Marime text

cap_4.jpgAvând în vedere numărul mare de incidente violente raportate în şcoli la nivel naţional în ultima perioada, Ministerul Educaţiei va demara elaborarea unui Plan Naţional de Acţiune pe termen mediu şi lung, în vederea prevenirii şi combaterii acestui fenomen.

Conform datelor preliminare raportate de inspectoratele şcolare judeţene şi de cel al municipiului Bucureşti pentru ultimele trei luni (martie - mai 2012), numărul cazurilor de violenţă (consum de alcool, discriminare şi însuşire de bunuri găsite) petrecute în şcolile din România a fost de 4.131. În judeţul Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean a raportat 91 de cazuri. În topul actelor de violenţă şcolară se situează violenţele fizice uşoare, fără arme (lovire, vătămare corporală) - 31 de cazuri. Pe locul al doilea al topului se situează cazurile de distrugere a bunurilor (unor persoane sau ale şcolii) - 21 la număr.

 violenta_-_bataie_elevi_2.jpg

Acestea sunt urmate de introducerea unor persoane străine în şcoală - 12 cazuri, dar şi de furt şi tentativă de furt - 12 cazuri. Printre cazurile semnalate în raportul CJRAE se mai numără: insulte grave - 2 cazuri, instigare la violenţă - 3 cazuri, discriminare şi instigare la discriminare - 7 cazuri, violarea secretului corespondenţei (accesarea fără consimţământul persoanei a calculatorului, telefonului mobil) - 3 cazuri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii