Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanca Lavinia Alexandra Dragotă a câştigat titlul Miss Madrid (galerie foto)

ro

21 Jul, 2011 00:29 4168 Marime text
miss_diaspora_1.jpgAre 22 de ani, este studentă în anul IV la Facultatea de Litere (Spaniolă / Italiană / Română) la Universitatea Complutense din Madrid şi a câştigat titlul Miss Madrid, în cadrul concursului Miss Diaspora.

„Concursul are loc de acum 11 ani şi, în fiecare an, se alege o reprezentantă sau două pentru a merge la Callatis şi pentru a reprezenta Spania. Acelaşi lucru se întâmplă şi în alte ţări, nu doar în Europa, ci în toată lumea. Concursul a fost organizat de o asociaţie pe nume RoMadrid Cultural Club. Ca să participi, trebuia să îndeplineşti câteva criterii: să locuieşti în Spania, să nu mai fi participat la alte ediţii, să ai mai puţin de 23 de ani, să ai o anumită înălţime, greutate", ne-a povestit Lavinia Alexandra. „M-am decis să particip, pentru că mi se părea interesant, am urmărit şi anul trecut concursul de la distanţă şi mi-am propus să particip anul acesta. Mai mult, având în vedere că am 22 de ani, m-am gândit că e un moment bun să particip acum, având în vedere că limita de vârstă e de 23 de ani", a mai spus tânăra. Lavinia s-a stabilit în Madrid acum şase ani şi nu regretă deloc decizia luată. „Am venit în Madrid acum şase ani. Tatăl meu venise cu vreo cinci ani în urmă, pentru a găsi un loc bun de muncă. După multe eforturi, reuşise să găsească un loc foarte bun de muncă, o casă şi o stabilitate economică.

miss_diaspora_2.jpg Atunci, eu cu mama am decis să ne mutăm, cu toate că eu eram elevă în clasa a IX-a, la Liceul George Călinescu, unde făceam spaniola intensiv, iar mama doar ce îşi dăduse definitivatul în învăţământ. A fost o decizie dură, dar ne-am gândit că cel mai important e să fim împreună", ne-a dezvăluit Lavinia. Cu toate că a luat-o de la zero, Lavinia a reuşit să obţin mai multe burse de studii, a călătorit cu o bursă de studii la Londra, pentru trei săptămâni şi a avut ocazia să înveţe limba spaniolă foarte bine. „Am stat în Madrid până acum vreo şase luni, când norocul mi-a surâs şi am primit un apartament cu drept de cumpărare într-un orăşel Arganda del Rey, situat la 20 de kilometri de Madrid", a mai adăugat tânăra. Fiind întrebată cum se simte după ce a câştigat titlul de Miss Madrid, Lavinia ne-a răspuns că se simte fericită. „Mă simt fericită, bineînţeles, şi mai aproape cu un pas de realizarea uni vis, acela de a participa la un concurs de frumuseţe de proporţii mai mari", a conchis tânăra constănţeancă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii