Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa, sub cod roşu de viscol şi ninsoare

ro

30 Jan, 2014 00:00 3557 Marime text
Ieri, de la ora 15.00 până la ora 22.00, Constanţa şi Tulcea, alături de alte judeţe (Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi) s-a aflat sub cod roşu de vânt şi ninsori abundente. De ieri seara, ora 23.00 până azi, 30 ianuarie, ora 10.00, Constanţa se va află sub cod portocaliu de viscol. Potrivit estimării, viscolul puternic va continua în estul Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde viteza vântului la rafală va depăşi temporar 60...70km/h, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea va fi redusă. În cursul zilei de joi, 30 ianuarie, vor mai fi unele intensificări ale vântului în sud-estul ţării, dar la cote mai reduse (temporar rafale de până la 40...50 km/h), viscolind şi spulberând zăpada deja depusă. Joi şi vineri, vremea va deveni geroasă pe arii extinse în regiunile estice, sudice şi centrale, cu precădere dimineaţa şi noaptea.
 
Drumuri închise circulaţiei
 
În aceste condiţii, s-a constituit Comandamentul de Urgenţă, la nivelul Consiliului Judeţean Constanţa, care funcţionează la sediul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa din strada Celulozei nr. 15 A. Comandamentul este condus de Cristian Gheorghe Darie, vicepreşedinte al CJC. În după amiaza zilei de ieri s-au închis mai multe drumuri judeţene, după cum urmează: DJ 391 tronsonul Oltina - Băneasa Dobromir – Şipote, DJ 226A tronsonul Râmnicu de Jos - Tariverde - Cetate Histria, DJ 222 tronsonul Peştera – Pietreni, DJ 222F tronsonul DN 2A – Gârliciu, DJ 226B tronsonul Cogealac - Pantelimon - DN 2A, DJ 225 tronsonul Târguşor - Mireasa - Pantelimon – Runcu, DJ 226 Corbu - Săcele - Mihai Viteazu, DJ 225 tronsonul DN 22C – Gherghina, DJ 224 tronsonul Crucea – Băltăgeşti, DJ 223 tronsonul Cernavodă - Capidava - Topalu - Hanul Morilor, DJ 222 tronsonul Mihail Kogălniceanu - Râmnicu de Sus. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a închis de ieri, începând cu ora 14:30, circulaţia rutieră reţeaua de drumuri naţionale din judeţele Călăraşi, Brăila, Constanţa şi Tulcea. Participanţii la trafic sunt rugaţi să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360.
 
RAJA a dublat echipele de intervenţie
 
Având în vedere atenţionarea de cod roşu, la nivelul Comandamentului pentru Situaţii de urgenţă din cadrul SC RAJA SA s-a luat măsura de dublare a echipelor de intervenţie, pentru această perioadă. Atât lucrătorii, cât şi utilajele sunt pregătite să intervină în orice moment pentru a rezolva cu promptitudine problemele ce pot apărea la nivelul sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare operate. RAJA Constanţa va depune toate eforturile pentru asigurarea serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare la parametrii optimi. Singurele problemele care pot apărea în funcţionarea sistemului de distribuţie apă în această perioadă sunt cele legate de lipsa energiei electrice. Fără curent, staţiile de pompare şi tratare a apei, sursele şi puţurile nu pot funcţiona. În aceste situaţii, echipele de intervenţie RAJA nu pot decât să aştepte ca cei de la firma de distribuţie a energiei să intervină în remedierea avariilor apărute. De aceea, în cazurile în care se întrerupe furnizarea apei potabile din cauza sistării energiei electrice la sistemele operate, abonaţii sunt rugaţi sădea dovadă de înţelegere, pentru că RAJA Constanţa va va relua alimentarea cu apă imediat ce sunt rezolvate avariile la liniile de alimentare cu tensiune. Totodată, consumatorii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pentru remedierea acestor situaţii într-un timp cât mai scurt, sunt rugaţi să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon: 0241.66.44.44.
 
Elevii mai stau acasă o zi

 
Astăzi, 30 ianuarie 2014, cursurile vor fi suspendate în toate unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa. Această hotărâre a fost luată în urma avertizărilor primite de la Administraţia Naţională de Meteorologie privind instituirea codului portocaliu pentru judeţul Constanţa şi în baza deciziei ministrului Educaţiei. Excepţie fac grădiniţele cu program prelungit din municipiul şi judeţul Constanţa care rămân deschise pentru a veni în întâmpinarea părinţilor.
 
O nouă autospecială SMURD
 

Din ordinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, o autospecială SMURD de transport victime multiple din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii" al Municipiului Bucureşti a fost distribuită judeţului Constanţa pentru perioada următoare. Autospeciala a ajuns deja în zona de competenţă a ISUJ Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii