Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comert cu produse inghetate

ro

20 Jan, 2004 00:00 1185 Marime text

OPC verifica legumele si fructele din piete

Satui sa dea banii pe produse atinse de ger, constantenii au reclamat acest aspect la Protectia Consumatorilor * Controlul efectuat a confirmat plangerile pagubitilor * Comerciantii vindeau marfa separat, la un pret mai mic, dar fara a informa cumparatorii

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta au efectuat, in cursul saptamanii trecute, 54 de actiuni de control, din care 29 la produse alimentare, cinci la produse nealimentare si tot atatea la prestarii servicii. Au fost intocmite, in total, 39 de procese-verbale de constatare a contraventiei. Valoarea marfurilor controlate a fost de aproximativ 650 de milioane de lei, fiind oprite temporar de la comercializare produse in suma de peste 83 de milioane de lei. In total, au fost aplicate 39 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 141,5 milioane de lei. Printre societatile amendate se numara si "Razvan Com Services" SRL din Constanta. Unitatea oferea spre comercializare diferite sortimente de prajituri fara a informa corect si complet consumatorii asupra gramajului. Lotul de produse a fost oprit temporar de la comercializare pana la remedierea deficientelor. Cu sanctiune s-a ales si AF "Basco" din Cogealac, care avea la vanzare produse cu termen de valabilitate expirat, respectiv foi de placinta, preparate din carne, covrigi, biscuiti, grisine, unt si branza topita. Marfa a fost interzisa de la comercializare si denaturata pe timpul controlului. SC "Turist Import-Export" SRL din Constanta utiliza in prestarea de servicii loturi de materii prime, respectiv carne pentru mici, pulpe pui si pastrama de oaie, cu elemente de identificare si caracterizare incomplete. Pana la remedierea deficientelor constatate marfa a fost oprita de la comercializare. O alta societate sanctionata de inspectorii OPC a fost "Distrivas" SRL din Constanta, deoarece avea la vanzare 16 kilograme de telemea de vaca ce nu avea eticheta cu elemente de identificare si caracterizare. Mai exact, lipsea eticheta cu denumirea produsului si lipseau informatiile referitoare la producator, data fabricatiei si termenul de valabilitate. Lotul de produse a fost oprit temporar de la comercializare. Aceeasi masura s-a aplicat si in cazul societatii "Romanson" SRL Cernavoda, care avea la vanzare produse textile diferite, importate din Turcia si China, care nu aveau etichete cu elemente de identificare si caracterizare a produselor.

Produse degerate

In cursul saptamanii trecute, inspectorii OPC au efectuat si zece actiuni de control care au vizat calitatea legumelor si fructelor comercializate in pietele agroalimentare. Controlul a fost efectuat ca urmare a nenumaratelor sesizari venite din partea unor consumatori nemultumiti de calitatea acestor produse. In special constantenii au reclamat faptul ca de foarte multe ori au achizitionat din piete fructe si legume degerate. Inspectorii OPC au constatat ca, intr-adevar, exista pe tarabe produse atinse de ger. Comerciantii au sortat produsele si le vindeau la un pret inferior, insa fara a atentiona si informa cumparatorii. In aceeasi perioada, inspectorii OPC au efectuat si cinci controale privind respectarea prevederilor legale la vanzarile de soldare, respectiv 15 ianuarie - 15 aprilie. In urma verificarilor s-a constatat ca aceasta perioada nu s-a respectat, agentii economici practicand acest tip de vanzare inainte de jumatatea lunii ianuarie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii