Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJ Tulcea cumpără produse lactate pentru elevi Încă un contract de peste 2,5 milioane de lei pentru SC Deltalact SA (document)

ro

22 Sep, 2014 00:00 3047 Marime text

Consiliul Județean Tulcea a atribuit contractul pentru furnizarea și distribuția produselor lactate pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de patru ore pentru anul școlar 2014 - 2015. Așa cum reiese din anunțul de atribuire, valoarea contractului este de 2.607.230,34 de lei.

Din același document reiese că autoritatea contractantă a organizat procedura de licitație deschisă, la care s-au prezentat doi ofertanți. Dintre aceștia, doar unul a fost admis. Din același anunț de atribuire reiese că firma căreia i s-a atribuit contractul este SC Deltalact SA, care va livra produsele lactate elevilor tulceni în perioada 15 septembrie 2014 - 19 iunie 2015.
Firma este cea care a furnizat și în alți ani atât lactatele, cât și merele pentru elevii din județul Tulcea, încă din 2007 SC Deltalact SA livrând produse lactate la școlile din județul Tulcea în baza unui contract de achiziții publice.

Acţionariatul firmei

Potrivit Registrului Comerţului, SC Deltalact SA îl are ca acţionar principal pe omul de afaceri Ghiorghie Bajdiu, cu 60% din acţiuni, alături de el mai apărând ca acţionari și SC Stilva-Prodcom SRL, firmă care figurează în prezent la Registrul Comerţului ca fiind în faliment, precum şi SIF Moldova. Înfiinţată în anul 1992, SC Deltalact SA a declarat, la sfârşitul anului 2013, o cifră de afaceri de 4.400.737 de lei, un profit de 2.587 de lei şi 23 de salariaţi.
SC Deltalact SA este o firmă cu lipici la contractele cu Consiliul Judeţean Tulcea, presa locală scriind, în vara anului 2013, despre acţionarul său majoritar că ar fi fost „călcat“ de mascaţi după ce ar fi fost descoperit că ar fi fabricat ilegal băuturi alcoolice din merele elevilor tulceni.

Probleme cu legea

„În evidenţele Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a fost înregistrată, la data de 7.06.2013, o cauză penală vizându-l pe Bajdu Nicolae, Bajdiu Ghiorghie, Tănase Tudor şi Fiscencu Dumitru, iar la data de 8.06.2013, a fost începută urmărirea penală faţă de aceştia, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi infracţiuni prevăzute de Codul fiscal, fapte constând în aceea că, în calitate de reprezentanţi şi angajaţi ai unei societăţi comerciale din Tulcea, ce adjudecase în luna ianuarie 2013 licitaţia pentru distribuirea merelor către elevii din şcolile din judeţul Tulcea, din cadrul programului guvernamental „Lapte şi corn“, profitând de faptul că societatea deţinea instalaţie de prelucrare a laptelui, a prelucrat şi mere destinate elevilor, producând băuturi alcoolice în incinta societăţii, fără ca această societate să fie autorizată să producă şi să deţină astfel de băuturi, supuse sistemului de accizare.

În cursul zilei de 8.06.2013, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.P.J. Tulcea - S.I.F. şi comisari din cadrul Gărzii Financiare - Secţia Tulcea, cu sprijinul Serviciului de Intervenţie Rapidă Tulcea, au efectuat o descindere la unul dintre punctele de lucru ale societăţii, care avea ca obligaţie distribuirea merelor către şcolile din judeţul Tulcea, prilej cu care au depistat învinuiţii, în flagrant, în timp ce produceau alcool din mere, în instalaţia destinată prelucrării laptelui.
Întreaga operaţiune s-a desfăşurat şi cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii - Direcţia Judeţeană de Informaţii Tulcea.
În urma desfăşurării activităţii de percheziţie, a fost găsită cantitatea de 985 de litri de ţuică de mere. Băutura alcoolică, instalaţia artizanală şi recipienţii folosiţi au fost ridicate în vederea confiscării.

În cursul aceleiaşi zile, s-au dispus măsuri preventive faţă de învinuiţii Bajdu Nicolae şi Bajdiu Ghiorghie, respectiv obligarea de a nu părăsi municipiul Tulcea fără încuviinţarea procurorului“, arată, la acea dată, Parchetul Tulcea, informaţii preluate de Ziarul de Tulcea.
http://www.ziaruldetulcea.ro/bajdu-de-la-deltalact-facea-ilegal-tuica-din-merele-elevilor-tulceni/
De asemenea, la sfârșitul lunii noiembrie 2013, tot presa tulceană scria despre mai multe nereguli descoperite de organele de control ale Direcției Sanitar Veterinare în activitatea firmei Deltalact Tulcea, firmă care furniza laptele pentru școlarii tulceni și la acea dată.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii